Női kézi Eb: a magyar válogatott a második kalapból várhatja a sorsolást

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.05.07. 13:33
null
Női kézilabda-válogatottunk a második kalapba került az Eb-sorsolásra (Fotó: Török Attila)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) nyilvánosságra hozta a 2020-as női Európa-bajnokság kalapbeosztását. A magyar válogatott a második négyesbe, Norvégia, Svédország és Dánia mellé került. A lebonyolítás sajátosságai miatt ebből viszont már egy csoportellenfelünkre és az ágra is biztosan lehet következtetni. Az EHF tervei szerint a sorsolás június 18-án, az Eb pedig decemberben lesz.

 

Arról már korábban beszámoltunk, hogy az EHF végrehajtó bizottsága a koronavírus miatt kialakult helyzetben felfüggesztette a selejtezőket és úgy határozott, a 2020-as női Európa-bajnokság résztvevőinél a két évvel ezelőtti kontinensviadal végeredményét veszik figyelembe.

Így Franciaország, Oroszország, Hollandia, Románia, Svédország, MAGYARORSZÁG, Montenegró, Németország, Szerbia, Spanyolország, Szlovénia, Lengyelország, Csehország és Horvátország jutott ki a december 3-án kezdődő dán–norvég közös rendezésű Eb-re, amelyre a két házigazda automatikusan kvalifikálta magát.

Az EHF most nyilvánosságra hozta a hivatalos kalapbeosztást is. A magyar válogatott a (papíron) második legerősebb négyesbe került Norvégia, Svédország és Dánia mellé – vagyis velük az első csoportkörben nem kerülhet össze.

Szintén hivatalos lett, hogy a dánok az A-csoportban és így Herningben, a norvégok a D-ben és így Trondheimben játszanak majd a csoportkörben. A B-csoportba és Frederikshavnba a svédek, a C-be és (a D-csoporthoz hasonlóan) Trondheimbe a hollandok.

Mivel így a kettes kalapból három riválisunk csoportja is biztos, a magyar válogatott csak a C-be, Hollandia mellé kerülhet majd a sorsoláskor. Mivel az A és a B, illetve a C és a D csoportok továbbjutói játszanak majd egymással a második körben, így az is következik, hogy a középdöntőben Norvégiával lesz majd azonos ágon a csapat.

A csoportkör sorsolása június 18-án, 11 órakor, Bécsben lesz. Az Európa-bajnokság december 3-án kezdődne és december 20-án érne véget a döntővel az EHF jelenlegi versenynaptára szerint.

A 2020-AS NŐI KÉZILABDA EB KALAPBEOSZTÁSA
1-es kalap:
Franciaország, Oroszország, Hollandia, Románia
2-es kalap: Norvégia, Svédország, MAGYARORSZÁG, Dánia
3-as kalap: Montenegró, Németország, Szerbia, Spanyolország
4-es kalap: Szlovénia, Lengyelország, Csehország, Horvátország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik