Női kézi: Danyi az 50 dobott gólt sem tartja lehetetlennek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.21. 20:17
null
Danyi Gábor elégedett az új játékosokkal (Fotó: Győri Audi ETO KC)
Danyi Gábor, a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának vezetőedzője a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában elmondta, a BL első csoportköre kiváló lehetőség a csapatépítésre, illetve nem tartja lehetetlennek, hogy egyszer 50 gólt szerez a Győr.

A címvédő eddig mindhárom meccsét megnyerte, a svéd IK Sävehofot 35–23-ra, a cseh DHK Baník Mostot 46–21-re, legutóbb pedig a Krim Ljubljanát 33–21-re verte meg.

„Senki se gondolja, hogy egy idegenbeli BL-mérkőzés könnyű” – fogalmazott Danyi, aki még nem várja, hogy most legyenek a tanítványok a legjobb formában.

„De az 50 gólt sem tartom lehetetlennek, mert mérkőzésenként 60-65-öt támadunk, és volt olyan meccs is, amikor 71-et támadtunk. Ez elképesztően magas szám” – árulta el azzal a felvetéssel kapcsolatban, hogy összejöhet-e az 50 gól egyszer egy BL-meccsen a győri csapatnak.

Kiss Éva eddigi teljesítményét külön kiemelte, azt mondta, amióta vele dolgozik, ilyen jól még nem védett.


Katarina Bulatovics a nyáron visszatért Győrbe, három BL-mérkőzésén eddig csak két gólt lőtt. „Katjával olyan pozíciós játékba való, rá épülő mozgásokat játszunk, amiket jelen pillanatban ő még nem vállal fel. Nem azt mondom, hogy ezek neki vannak kitalálva, de a mi játékunk nem a távoli zónából való kapura lövésre épül. Nyilván nem véletlenül van itt” – mondta róla.

Amanda Kurtovic is góllal debütált győri színekben a BL-ben, de elégedett a nyáron az FTC-től érkező Faluvégi Dorottyával, illetve a két francia légiós, Beatrice Edwige és Estelle Nze Minko játékával is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik