nemzetisport.hu 2017.02.16 14:54 Frissítve: 2017.02.16 15:06

Női kézi: Magyar játékost csak a Fradiból hozhatnánk – Bartha

A Győri Audi ETO női kézilabdacsapata sajtótájékoztatón számolt be a jövő évi keretet érintő legújabb változásokról. A korábbi híreknek megfelelően hivatalosan is bejelentették, hogy a nyártól csatlakozik a kisalföldi együtteshez a dán Anne Mette Hansen. Görbicz Anita két évvel meghosszabbította idény végén lejáró szerződését, míg Kiss Éva a következő idényben is az ETO-t szolgálja. Bartha Csaba klubelnök arról is beszélt, hogy a győriek miért külföldi játékosokkal erősítenek.

 

„Sok fórumon, szurkolói megnyilvánuláson érezzük, hogy hiányolják a hazai játékosokat, és kérdezik, miért külföldről igazolunk. Nos, a Győr magyar csapat, aki a mezében játszik, Magyarországot képviseli, bármilyen állampolgár. Boldog lennék, ha tizenhat-tizennyolc magyar kézilabdázóval érnénk el ilyen sikereket, de számunkra az eredményességről szól minden év: a szponzoraink is elvárják, a klub részéről is minimális cél a bajnoki és a kupaarany, és a final fourba jutás a BL-ben. Igazából csak a Ferencvárosból hozhatnánk olyan magyar játékost, aki valóban segítségünkre tudna lenni, de ők a riválisaink, szóval nehezebb ügy, máshol pedig nem játszanak ilyenek. Ráadásul a nemzetközi mezőny nyolc élcsapatában a két magyar együttesen kívül nincs magyar játékos, így azért nehéz. Ez persze önző megközelítés bizonyos szempontból, de szeretnénk segíteni is” – mondta Bartha Csaba a sajtótájékoztatón.

„A bajnokság vége felé szerveznénk a városban egy szakmai konferenciát, és minden NB I-es klubnak felajánljuk az általunk nem foglalkoztatott magyar kézilabdázókat kölcsönadásra. Mindenki felé nyitottak vagyunk, mert a magyar kézilabda érdeke szerintünk is az lenne, hogy ők játéklehetőséget kapjanak. Az utánpótlásra hatalmas hangsúlyt fektetünk továbbra is, a 16-17 éves fiataljaink közül a legjobbak a világ legjobbjaival készülhetnek, valamint a BL-ben és a bajnokságban is pályára léphetnek” – tette hozzá a Győri Audi ETO KC elnöke.

A sajtótájékoztatón elhangzottakról bővebben itt olvashat!

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.05.20 15:16:06

Kézilabda nemzetisport.hu

A szünetben még a Szeged vezetett, de a Veszprém megrázta magát, és nagy győzelmet aratott.

2017.05.11 00:02:09

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

Még most sem tudta feldolgozni, hogy BL-győztes lett a Győrrel, amelyben fényesen bizonyította, hogy érdemes bízni benne.

2017.05.10 13:32:11

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

„Lehet részed számtalan kudarcban, de nem győzhetnek le. Valójában talán szükséges is átélned a kudarcokat...”

2017.05.08 00:16:40

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Pontosabban: kettőről az egyre.

2017.05.07 22:26:01

Kézilabda CSERHÁTI ZOLTÁN, NEDELYKOV TAMÁS

Groot: Tízszer többet ér az arany, mint az MVP-cím ● Broch: Tavaly óta vártam ezt a pillanatot!

NSO Piactér