Női kézi: Magyar játékost csak a Fradiból hozhatnánk – Bartha

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.16. 14:54
A Győri Audi ETO női kézilabdacsapata sajtótájékoztatón számolt be a jövő évi keretet érintő legújabb változásokról. A korábbi híreknek megfelelően hivatalosan is bejelentették, hogy a nyártól csatlakozik a kisalföldi együtteshez a dán Anne Mette Hansen. Görbicz Anita két évvel meghosszabbította idény végén lejáró szerződését, míg Kiss Éva a következő idényben is az ETO-t szolgálja. Bartha Csaba klubelnök arról is beszélt, hogy a győriek miért külföldi játékosokkal erősítenek.

„Sok fórumon, szurkolói megnyilvánuláson érezzük, hogy hiányolják a hazai játékosokat, és kérdezik, miért külföldről igazolunk. Nos, a Győr magyar csapat, aki a mezében játszik, Magyarországot képviseli, bármilyen állampolgár. Boldog lennék, ha tizenhat-tizennyolc magyar kézilabdázóval érnénk el ilyen sikereket, de számunkra az eredményességről szól minden év: a szponzoraink is elvárják, a klub részéről is minimális cél a bajnoki és a kupaarany, és a final fourba jutás a BL-ben. Igazából csak a Ferencvárosból hozhatnánk olyan magyar játékost, aki valóban segítségünkre tudna lenni, de ők a riválisaink, szóval nehezebb ügy, máshol pedig nem játszanak ilyenek. Ráadásul a nemzetközi mezőny nyolc élcsapatában a két magyar együttesen kívül nincs magyar játékos, így azért nehéz. Ez persze önző megközelítés bizonyos szempontból, de szeretnénk segíteni is” – mondta Bartha Csaba a sajtótájékoztatón.„Sok fórumon, szurkolói megnyilvánuláson érezzük, hogy hiányolják a hazai játékosokat, és kérdezik, miért külföldről igazolunk. Nos, a Győr magyar csapat, aki a mezében játszik, Magyarországot képviseli, bármilyen állampolgár. Boldog lennék, ha tizenhat-tizennyolc magyar kézilabdázóval érnénk el ilyen sikereket, de számunkra az eredményességről szól minden év: a szponzoraink is elvárják, a klub részéről is minimális cél a bajnoki és a kupaarany, és a final fourba jutás a BL-ben. Igazából csak a Ferencvárosból hozhatnánk olyan magyar játékost, aki valóban segítségünkre tudna lenni, de ők a riválisaink, szóval nehezebb ügy, máshol pedig nem játszanak ilyenek. Ráadásul a nemzetközi mezőny nyolc élcsapatában a két magyar együttesen kívül nincs magyar játékos, így azért nehéz. Ez persze önző megközelítés bizonyos szempontból, de szeretnénk segíteni is” – mondta Bartha Csaba a sajtótájékoztatón.

„A bajnokság vége felé szerveznénk a városban egy szakmai konferenciát, és minden NB I-es klubnak felajánljuk az általunk nem foglalkoztatott magyar kézilabdázókat kölcsönadásra. Mindenki felé nyitottak vagyunk, mert a magyar kézilabda érdeke szerintünk is az lenne, hogy ők játéklehetőséget kapjanak. Az utánpótlásra hatalmas hangsúlyt fektetünk továbbra is, a 16-17 éves fiataljaink közül a legjobbak a világ legjobbjaival készülhetnek, valamint a BL-ben és a bajnokságban is pályára léphetnek” – tette hozzá a Győri Audi ETO KC elnöke.

A sajtótájékoztatón elhangzottakról bővebben itt olvashat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik