nemzetisport.hu 2017.02.16 14:54 Frissítve: 2017.02.16 15:06

Női kézi: Magyar játékost csak a Fradiból hozhatnánk – Bartha

A Győri Audi ETO női kézilabdacsapata sajtótájékoztatón számolt be a jövő évi keretet érintő legújabb változásokról. A korábbi híreknek megfelelően hivatalosan is bejelentették, hogy a nyártól csatlakozik a kisalföldi együtteshez a dán Anne Mette Hansen. Görbicz Anita két évvel meghosszabbította idény végén lejáró szerződését, míg Kiss Éva a következő idényben is az ETO-t szolgálja. Bartha Csaba klubelnök arról is beszélt, hogy a győriek miért külföldi játékosokkal erősítenek.

 

„Sok fórumon, szurkolói megnyilvánuláson érezzük, hogy hiányolják a hazai játékosokat, és kérdezik, miért külföldről igazolunk. Nos, a Győr magyar csapat, aki a mezében játszik, Magyarországot képviseli, bármilyen állampolgár. Boldog lennék, ha tizenhat-tizennyolc magyar kézilabdázóval érnénk el ilyen sikereket, de számunkra az eredményességről szól minden év: a szponzoraink is elvárják, a klub részéről is minimális cél a bajnoki és a kupaarany, és a final fourba jutás a BL-ben. Igazából csak a Ferencvárosból hozhatnánk olyan magyar játékost, aki valóban segítségünkre tudna lenni, de ők a riválisaink, szóval nehezebb ügy, máshol pedig nem játszanak ilyenek. Ráadásul a nemzetközi mezőny nyolc élcsapatában a két magyar együttesen kívül nincs magyar játékos, így azért nehéz. Ez persze önző megközelítés bizonyos szempontból, de szeretnénk segíteni is” – mondta Bartha Csaba a sajtótájékoztatón.

„A bajnokság vége felé szerveznénk a városban egy szakmai konferenciát, és minden NB I-es klubnak felajánljuk az általunk nem foglalkoztatott magyar kézilabdázókat kölcsönadásra. Mindenki felé nyitottak vagyunk, mert a magyar kézilabda érdeke szerintünk is az lenne, hogy ők játéklehetőséget kapjanak. Az utánpótlásra hatalmas hangsúlyt fektetünk továbbra is, a 16-17 éves fiataljaink közül a legjobbak a világ legjobbjaival készülhetnek, valamint a BL-ben és a bajnokságban is pályára léphetnek” – tette hozzá a Győri Audi ETO KC elnöke.

A sajtótájékoztatón elhangzottakról bővebben itt olvashat!

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.02.26 17:24:46

Kézilabda nemzetisport.hu

A második félidő 44. percében még két góllal vezetett a Pick, de innen már csak a Kielce volt a pályán.

2017.02.25 13:02:27

Kézilabda ILKU MIKLÓS

Ahogy odahaza, idegenben is 17 góllal nyertek Görbiczék, Kiss Éva 50 százalék fölötti mutatóval.

2017.02.25 12:42:41

Kézilabda ILKU MIKLÓS

Végig magabiztosan játszva és vezetve nyert a magyar csapat, amely újabb lépést tett a 3. hely felé.

2017.02.25 14:21:57

Kézilabda nemzetisport.hu

A Metz csak az első 15 percben volt egyenrangú ellenfele a Bíró, Szucsánszki és Schatzl vezette FTC-nek.

2017.02.23 09:19:43

Kézilabda nemzetisport.hu

Március 18-án 17 órakor csap össze egymással két gigász.