Női kézi BL: Lunde hosszú időre kidőlt, ugrott a vb-je is

Vágólapra másolva!
2019.05.13. 08:15
null
Katrine Lunde elülső keresztszalag-szakadást szenvedett (Fotó: Tumbász Hédi)
Súlyos sérülést szenvedett Katrine Lunde, a Vipers Kristiansand kapusa a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének bronzmeccsén. A 39 éves klasszisnak elszakadt az elülső keresztszalag a bal térdében, így hosszú kihagyás elé néz, és lemarad a decemberi, Japánban megrendezendő világbajnokságról.

Mint beszámoltunk róla, Lunde a Metz elleni bronzmeccs 15. percében sérült meg egy rossz kijövetelnél, és egyből a térdéhez kapott, majd hordágyon fekve hagyta el a pályát, miközben az egész aréna felállva tapsolta.

Az MRI-vizsgálat aztán beigazolta az előzetes félelmeket, elülső keresztszalag-szakadást szenvedett a bal térdében, így hosszú kihagyás elé néz, és Thorír Hergeirsson sem számíthat rá a norvég válogatottban a decemberi világbajnokságon.

A kiesése egyértelműen nagy veszteség a Vipersnek, amelyre még vár a Storhamar elleni bajnoki döntő (ez a párharc egyben a Bajnokok Ligája-indulásról is dönt), miközben Ole Gustav Gjekstad éppen a final four előtt beszélt arról, hogy hároméves hosszabbításról tárgyalnak Lundéval. Nagy kérdés, hogy ez a mostani sérülés milyen hatással lesz a pályafutására. A csapattársai bevallottan érte is küzdve végül megszerezték a harmadik helyet a négyes döntőben.

A norvég sajtóban egyből megindult a találgatás, hogy Lunde hiányában esetleg visszatér-e a válogatottságot szüneteltető Kari Aalvik Grimsbö. A Győr kapusa döntő érdemeket szerzett az ETO ötödik BL-sikerében, és meg is választották a final four legértékesebb játékosának.

„Ebben az idényben csak a klubomra koncentráltam, mert szerettem volna csökkenteni a terhelést. A nyáron ismét visszatérünk a válogatottság kérdésére, azt már megtanultam, hogy semmit nem lehet kizárni a kézilabdában. Természetesen egy újabb olimpiai szereplés motivál, de sok más szempontot is mérlegelnem kell” mondta Grimsbö.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik