Női kézi BL: Leynaud az MVP, Neagu a gólkirálynő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.13. 20:21
null
Cristina Neagu 2015 után lett újra gólkirály (Fotó: Tumbász Hédi)
A final four előtti várakozásoknak megfelelően Cristina Neagu, a CSM Bucuresti román átlövője lett a női kézilabda Bajnokok Ligája-szezon gólkirálynője. A négyes döntő legértékesebb játékosának a Vardar Szkopje Győri Audi ETO KC-ba tartó kapusát, a francia Amandine Leynaud-t választották.

A román balátlövő már a Győri Audi ETO KC elleni, csapata számára elvesztett elődöntőben szerzett góljaival „ledolgozta” a cseh Iveta Luzumovával szembeni hátárnyát, és 107 góljával megelőzte a Thüringer HC cseh játékosát, majd a bronzmérkőzésen további három gólt szerezve növelte előnyét, és végül 110 találattal végzett.

Neagu egyébként a final fourok történetének legeredményesebb játékosa is, immár több mint ötven gólnál jár a 2014 óra rendezett négyes döntőkön. A román játékos 2015 után másodszor lett gólkirálynő. Akkor Andrea Peneziccsel megosztva végzett az élen, a pályafutását Siófokon folytató horvát átlövő, a legeredményesebb játékosnak járó cím „védője”ezúttal a harmadik helyen végzett a góllövőlistán 92 találattal.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA 2017–2018, A LEGJOBB GÓLSZERZŐK
Gólkirálynő:
Cristina Neagu (román, CSM Bucuresti) – 110 gól
2.Iveta Luzumová (cseh, Thüringer HC) – 105
3. Andrea Penezic (horvát, Vardar Szkopje) – 92

Az MVP meglepetésre a vesztes csapatból került ki, Amandine Leynaud-t látták a legjobbnak, aki kiválóan védett a fináléban, ám ezúttal is meg kellett elégednie az ezüstéremmel. Remélhetőleg egy év múlva, győri színekben összejön neki már a Bajnokok Ligája-győzelem is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik