Női kézi BL: hirtelen távozott a Fradi ellenfelének kulcsjátékosa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.06. 16:44
Tíz év után szezon közben elhagyta a Ferencvárossal azonos Bajnokok Ligája-csoportban szereplő HC Leipzig női kézilabdacsapatát Luisa Schulze. A 26 éves válogatott beálló a Bundesligát vezető SG BBM Bietigheimben folytatja pályafutását.

„Természetesen nagyon sajnáljuk, hogy elhagyja a csapatot, de aki távozni szeretne, azt nem tartóztathatjuk" – mondta a HCL-t irányító Norman Rentsch. A szakembernek így a 20 éves Luisa Sturmmal és az izlandi Hildigunnur Einarsdottirral kell megoldania a beállós pozíciót.„Természetesen nagyon sajnáljuk, hogy elhagyja a csapatot, de aki távozni szeretne, azt nem tartóztathatjuk" – mondta a HCL-t irányító Norman Rentsch. A szakembernek így a 20 éves Luisa Sturmmal és az izlandi Hildigunnur Einarsdottirral kell megoldania a beállós pozíciót.

„Bár nem gyakori, hogy egy játékos szezon közben vált klubot, nagyon örülök, hogy sikerült átigazolnom. Tíz évet töltöttem el Lipcsében, ezalatt játékosként és emberileg is sokat fejlődtem, de úgy éreztem, most jött el a megfelelő pillanat arra, hogy új úton induljak el. Erre a Bietigheimben kiváló alkalmam nyílik" – mondta Schulze, aki 2006-ban bajnokságot, 2014-ben és 2016-ban pedig Német Kupát nyert a HCL-lel. A 191 cm magas beálló 2018. június 30-ig írt alá új csapatához.

Szintén a lipcseiekkel kapcsolatos hír, hogy a balátlövő Saskia Lang sérülés miatt három-négy hétre kidőlt a sorból.

A Ferencváros a HC Leipzig mellett az orosz Asztrahanocskával és a macedón Vardar Szkopjéval szerepel együtt a jövő héten induló Bajnokok Ligája B-csoportjában.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik