nemzetisport.hu 2019.06.19 11:30 Frissítve: 2019.06.19 11:54

Női kézi NB I: BL-győztes szélsőt igazolt az újonc – hivatalos

A női kézilabda NB I-be frissen feljutó Szombathelyi KKA hivatalos oldalán jelentette be, hogy az újoncnál folytatja pályafutását a Bajnokok Ligája-győztes, horvát Dijana Jovetic, aki Vácról érkezett.

Dijana Jovetic egyéves szerződést írt alá a Szombathelyi KKA csapatával (Fotó: SZKKA hivatalos oldala)

 

Az SZKKA hivatalos oldalán közölte, hogy egyéves szerződést kötött a Vácról érkező Dijana Joveticcsel. A horvát kézilabdázó a Lokomotiva Zagrebben kezdte a pályafutását, majd a kaproncai Podravka Vegetához igazolt, amellyel EHF-kupa-döntőt és KEK-döntőt is játszott. A Podravka után három évig a Krim Ljubljanában kézilabdázott, majd Dániába szerződött a Team Esbjerghez. A Buducsnoszt Podgoricánál érte el karrierje csúcsát, amikor a csapat játékosaként megnyerte a Bajnokok Ligáját. Jovetic 2015 januárjában írt alá a Váchoz, ahonnan négy és fél év után távozik.

Jovetic a szombathelyi klub hivatalos oldalán beszélt arról, hogy mit vár a következő idénytől.

„Mivel új csapatunk van, és több új játékost is igazolt a klub, a kezdeti időben az lesz a legfontosabb, hogy minél hamarabb megismerjük egymást a pályán és a pályán kívül is. Rengeteg munkára számítok. Tudom, hogy az SZKKA most jutott fel az NB I-be, így remélem, hogy az eddigieknél is több támogató áll mellénk. Szeretném, ha szép és modern kézilabdázással és remélhetőleg sok győzelemmel örvendeztethetnénk meg közönségünket!” – mondta az új igazolás.

A korábbi Vác-játékos szerint fontos a csapaton belüli összhang, s biztos benne, hogy az NB I-ben marad a szombathelyi csapat.

„Ismerem az edzőt, hiszen találkoztunk már egymás elleni meccsen az NB I-ben. Bízom abban, hogy hamar összekovácsolódik az új keret. Biztos vagyok benne, hogy az első osztályban maradunk, és reméljük, hogy valahol a mezőny közepén végzünk!” – tette hozzá Jovetic. 

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.

2020.05.01 19:53:09

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Rendnek kell lennie fejekben, lelkekben, öltözőkben és irodákban egyaránt, mert a rend csak így, a maga egészében értelmezhető, érzékelhető. Hiszen részeredmény és részsiker van, de részrend nincs.