Az ETO visszavágott a Rosztovnak és továbbjutott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.06. 18:52
null
Broch (zöldben) a győri védekezés kulcsembere volt (Fotó: Koncz György)
A Bajnokok Ligája címvédője, a Győri ETO másfél hete egy góllal alulmaradt a Rosztov-Don otthonában, ráadásul a bajnokságban is kikapott Ambros Martín együttese az FTC-től. Görbiczék remek védekezésre épülő játékkal bizonyították, hogy csak kisiklások voltak a vereségek, és a Rosztov-Don 25–23-as legyőzésével kiharcolták a továbbjutást a Bajnokok Ligája középdöntőjébe.

KÉZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
B-CSOPORT

GYŐRI AUDI ETO KC–ROSZTOV-DON (orosz) 25–23 (13–9)
Győr, 5228
néző. V: Baranowski, Lemanowicz (lengyelek)
GYŐR:
GRIMSBÖ – BÓDI 3, N. Mörk 4, Oftedal 4, Broch, AMORIM 5, GÖRBICZ 5 (2). Csere: KISS É. (kapus), Althaus 1, PUHALÁK 3. Edző: Ambros Martín
ROSZTOV:
Szedojkina – MANAHAROVA 4, K. Bulatovics 1, RODRIGUES 5 (2), Petrova 1, Barbosa 2, DEMBÉLÉ 5. Csere: PESSOA (kapus), Makejeva, Iljina 1, Szlivinszkaja, VJAHIRJEVA 4, Szudakova. Edző: Frédéric Bougeant
Az eredmény alakulása. 8. perc:
2–2. 12. p.: 5–3. 17. p.: 8–4. 22. p.: 11–5. 34. p.: 14–11. 42. p.: 18–14. 49. p.: 22–18. 54. p.: 22–21
Kiállítások:
6, ill. 10 perc
Hétméteresek:
3/2, ill. 4/2
MESTERMÉRLEG

Ambros Martín: – Mindennél többet mond, hogy az első perctől küzdelmes mérkőzés csak az utolsó pillanatokban dőlt el. A megszerzett két fontos ponton túl annak tudok örülni, hogy míg a közelmúltban két hasonló csatában vereséget szenvedtünk, ezzel szemben ma mi lettünk a győztesek, és ez azt is jelenti, hogy ezen az összecsapáson kijött a tudás a játékosainkból, amiben bíztam az edzéseken látottak alapján.
Mathieu Vaillat másodedző: –
Nagyon nagy mérkőzést nyertek meg a hazaiak, de a mi csapatunk is mindenképpen megérdemli az elismerést. Olyan játékban tudtunk a végén visszakapaszkodni, amelyben minden hiba duplán számított. A Győr talán egy kicsivel kevesebbet hibázott, ez magyarázza a kétgólos különbséget.

ÖSSZEFOGLALÓ

Az első félidőben a Győr úgy kezdett a Rosztov-Don ellen, ahogy azt az előzetes fogadkozások alapján várni lehetett: kőkeményen védekezve, és a két héttel ezelőtti – egy góllal elbukott mérkőzéshez képest – felgyorsított támadójátékkal.

A masszív védekezésnek köszönhetően az első gólra majdnem három percet kellett várni, és Nora Mörk gólja után a Győr előnyben tudott maradni, sőt a félidő felénél kezdett a Rosztov tudománya elfogyni, és a Győr szép lassan ellépett ellenfelétől.

A félidei 13–9-es hazai vezetés kulcsa több mindenben rejlett, elsősorban a határozott és hatékony győri védekezésben, másodsorban Kari Grimsbö fontos pillanatokban bemutatott védéseiben, harmadsorban pedig, hogy a két héttel ezelőtti mérkőzésen 7 gólig jutó Ana Rodriguest sikerült egy gólon tartani.

A második játékrészben ugyan elmaradt az elsőhöz hasonló jó győri kezdés, ám az első percekben így is sikerült biztonságos, 3 gólos távolságban tartani az oroszokat. Úgy tíz perc elteltével aztán Mayssa Pessoa kezdett belelendülni a védésbe – elsősorban Nora Mörknek „köszönhetően”.

Bár a félidő utolsó harmadára fordulva még négy gól volt a győri előny, miután a csapatok tartottak egy háromperces gólszünetet, a vendégek összekapták magukat, és feljöttek egy gólra.
Izgalmas végjáték után az ETO 25–23-ra legyőzte a Rosztov-Dont, visszavágott az előző fordulóban elszenvedett vereségért, ráadásul kiharcolta a továbbjutást is.

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. GYŐRI AUDI ETO KC431100–85+156
2. FC Midtjylland (dán)43190–93–36
3. Rosztov-Don (orosz)42293–95–24
4. Brest (francia)4492–102–100

PERCRŐL PERCRE

2. FÉLIDŐ

60. perc: Nyert a Győr és ezzel továbbjutott a középdöntőbe!

60. perc: Időn túli szabaddobással ér véget a meccs, de Kiss Éva ezt is védi. VÉGE! 25–23!

60. perc:OFTEDAAAAAL!!! Bevarrja az alső sarokba, 25–23! Broch fogja Barbosát, Vjahirjevaharcol ki szabaddobást.Kiss Éva véd még egyet a végén!

59. perc: Győri időkérés.Martín mester: „Nincs passzív, mentsük meg a meccset” – nyilván a győzelemre gondol a tréner.

59. perc: Gólt kell dobni, akkor megvan a meccs. Brochnak nem jó a bejátszás, de győri szabaddobás jön.

58. perc: Broch birkózta le Barbosát, szabaddobás. Passzívat jeleznek, még három passz. Kiss lekapja Barbosa gyengusz kis lövését.

58. perc: Mörk lövését megint védi Pessoa, aztán időt kérnek az oroszok.

57. perc: Rodrigues megállíthatatlan, 24–23!

56. perc: Barbosa passza rossz, Görbicz labdát szerez, a csarnok felrobban. Aztán elhalkul, amikor Görbicz a végén ziccert ront a szélről 24–22!

55. perc: Dembélé most beállóból, tarthatatlan, 23–22! Bódi megint, jobbról, gól!

54. perc: Orosz hetes, Rodrigues kibillenti Kiss Évát és bevágja. Közben Althaust ápolják a padon, Bódi meg a szélről megtöri végre a győri gólcsendet, 23–21!

53. perc: Amorim lövését védi Pessoa, aztán Dembélé révén már feljönnek két gólra, 22–20! Amorimot megint bedolgozzák a padlóba az oroszok, aztán Mörk passzív hatálya alatt lő, Pessoa véd.

52. perc: Kiss Éva védi Barbosa ziccerét! Marad a 22–19!

51. perc: Petrova góljára nincs gyors győri válasz. Kiss Éva váltja Grimsbőt a magyar kapuban. Puhalák visszatért.

50. perc: Makejeva kapott két percet, miután megpróbálta leszerelni Amorim fülét, és még hetes is, de ezt Görbicz fölé pattintja.

49. perc: Oftedal passza után Amorim lő, gól! Puhalák csapta le Managarovát, kettő perc. Aztán Vjahirjeva talál be gyorsan az előnyből, 22–18!

48. perc: Oftedal bejátszása után Amorim beállóból eredményes, majd Managarova válaszol gyorsan, 21–17!

48. perc: Puhalák kapott labdát a bal szélen a sarokban, két lépés uután felugrik, és bevágja, Pessoa nem védhette, 20–16! Orosz időkérés.

47. perc: Oké, ami szép, az szép: a Rosztov Pessoa védése után úgy négy másodperc alatt robogott végig a pályán, a végén Dembélé lőtt gólt.

46. perc: Újabb hetes a vendégeknek, Ilina lövi, Kiss Éva védi, Pálinger Kati meg tapsolhat és mosolyoghat a lelátón!

45. perc: Na, ilyet is csak Görbicz tud! Talpról, csípőből be a rövid felsőbe, 19–15!

44. perc: Vjahirjevamost előkészít, Managarova meg nem kegyelmez a szélről, már csak három a győri előny.

43. perc: Passoa belejött a védésbe, most Görbicz lövését spárgázza ki.

42. perc: Oftedal! Már csak két passza volt a Győrnek, amikor Oftedal középről elengedte a jobbját, és a labda kapubn kötött ki. Vjahirjeva válaszolt gyorsan, 18–14!

41. perc: Három perce nem esett már gól... Most sem, Grimsbö most Dembélé próbálkozását hárítja a szélről.

40. perc: Megint Pessoa... most is Mörk lövését védi.

39. perc: Vjahirjeva dobhat hetest, de a beugró Kiss Éva kivédi! Pessoa kivédi Amorim gyengécske lövését. Ahogy Grimsbö is Petrova ziccerét.

38. perc: Belemenés, Mörköt borította fel Rodrigues, Oftedal felkapja labdát Mörk is felpattan és végül utóbbi állítja vissza a négygólos különbséget, 17–13!.

37. perc: Mörk! Betörésből eredménye, 16–12! A túloldalon meg Rodrigues estében Broch mellől lőtt gólt.

36. perc: Győri időkérés.

36. perc: Vjahirjeva talpról enged el egy sunyi lövést, beperdül a kapuba, 15–12!

35. perc: Két perc Makejevának, Amorimot lökte a levegőben. Aztán Amorim elől szétrebbennek a védők, ő meg köszöni szépen és belövi a tizenötödik győri gólt.

34. perc: Pessoa véd megint, gyorsan indít és Managarova nem is hibázza el a ziccert, 14–11!

33. perc: Grimsbö fog egy újabb sáncolt lövést, aztán Mörk lő mellé, kár érte, marad a közte négy. Ridrigues meg kiejti.

32. perc: Felállt a Rosztov, és a figura végén Rodrigues lövi a tizedik orosz gólt. Görbicz meg a 14.-et néhány másodperc múlva, 14–10!

31. perc: Az ETO kezdte a második félidőt. Törlés, 39 másodperc után... Aztán Mörk könnyű lövését védte Pessoa.

1. FÉLIDŐ

30. perc: Ezzel vége az első félidőnek, 13–9 a Győr javára!

30. perc: Mörk lövését Pessoa tolja oldalra, Barbosa pedig a lefújás előtti másodpercben a kilencesről lő óriási gólt, 13–9!

29. perc: Amorin lövése a bal kapufát és a keresztlécet is érinti, de nem megy be. Rodrigues vállalkozik kintről a győri kapu előtt, de Grimsbö véd!

28. perc: Puhalák a szélről, nem számítanak rá, 13–8! Szudakova rálépett a vonalra a kapunk előtt, rosszul fogott talajt, ápolni kellett, de már jól van.

27. perc: Pessoa védése után Szudakova ejti a kapufára a labdát.

26. perc: Nem sikerült a megbeszélt figura, jön a Rosztov. Egyenlő a létszám. Kőkemény a győri védekezés, de Barbosa átmegy a falon, 12–8!

25. perc: Győri időkérés. Még három passza lehet az ETO-nak.

25. perc: Vjahirjeva nagy góllal szépít, talpról, visszahúzta a rövid oldalra középről, Grimsbö nem láthatta, 12–7!

24. perc: Amorimot lökte meg Managarova a levegőben, ez is két perc, és hetes, amit Görbicz vált gólra, 12–6!

23. perc: Gyors leindítás végén Dembélé törte meg a rosztovi gólcsöndet, 11–6!

22. perc: Grimsbö újabb védése után Bódi a jobb szélről eredményes, 11–5! A másik kapunál Bulatovic lő mellé.

21. perc: Puhalák a szélről szerzi első gólját, 10–5!

20. perc: Barbosa ellépte, jöhet az ETO és vége a hátránynak, egyenlő a létszám! Húsz másodpercig, Vjahirjeva kap két percet.

19. perc: Hátrányban a Győr, de ez Mörköt nem érdekli energikus betörésével 9–5!

18. perc: Kapus nélkül támad a Rosztov emberhátrányban.Brochot szórják ki két percre, mert meglegyintette Managarovát. Ilina a szélről szépít, 8–5!

17. perc: Grimsbö újabb védése után Althausé a kipattan, gyorsan indítja is Brochot, akit Dembélé két percet érően állít meg, hetes! Görbicz belövi, 8–4!

17. perc: Orosz időkérés.

16. perc: Amorim nagyszerű egyéni alakítás végén laza csuklóval akapus feje fölé, óriási gól, 7–4!

15. perc: Grimsbö nagyot véd, de a labda marad az oroszoknál, de ellépik! Mi meg elszórjuk, de Grimsbö kivédi Managarova ziccerét!

14. perc: Mörk lövését Szedojkina védi, de kipattanót Görbicz bevágja a szélről, 6–4!

13. perc: Sárga lap Althausnak. Oda a passzív. Végül Bulatovics talált be, 5–4!

12. perc: Mörk remek bejátszása után Althaus lövi az ötödik győri gólt!

11. perc: Megint passzív az oroszok játéka, és egy jó sánc után lehet közte kettő.

10. perc: Rossz zárás után Barbosa jó bejátszását követően Managarova egyenlít, 3–3! Amorim szép játék után eredményes, 4–3!

9. perc: Gyorsan támadót fújnak a lengyelek, ismét jöhet az ETO!

8. perc: Rodrigues lövését Grimsbö védte! Győri támadás!Oftedal egy szép passz után a második gólját szerzi, 3–2!

7. perc: Egy elkapkodott támadás után jöhet megint a Rosztov. Jól védekezik a Győr, Amorim sáncolt, és passzívot jeleznek a bírók.

6. perc: A levegőben lévő Barbosa kezét fogta meg Broch, sárga és hetes, amit Rodrigues értékesít Kiss Évával szemben, 2–2!

5. perc: Oftedal egy szabaddobás után gyorsan megtámadja a falat, 2–1!

4. perc: Dembélé egyenlít a szélről szép figura végén, 1–1!

3. perc: Belemenés Barbosánál,aztán Mörk lendületből bevágja, ott az első gól, 1–0!

2. perc: Az oroszoknál Szedojkina is védéssel kezd, Amorim sáncolt lövését védi. Marad a labda nálunk, Mörk lő óriási kapufát.

1. perc: A Rosztov kezdi a mérkőzést. A Győrnél Grimsbö kezd és védéssel nyit! Támadhat a Győr!

A közönség a magyar himnuszt énekli, az oroszok többször belerikoltoztak...

A csarnokban telt ház, a bemutatás alatt fergeteges hangulatot teremtett a közönség.

Szól a BL himnusza.

Jönnek a győriek!

A Rosztov játékosainak bemutatása zajlik éppen.

Köszöntjük olvasóinkat! Hamarosan kezdődik a mérkőzés Győrben, tartsanak velünk!

ÉRDEKESSÉGEK

Tizenegy napon belül két vereség – Győrben nem ehhez szoktak. Ám az ETO-val most megtörtént, ami legutóbb két évvel ezelőtt, amikor előbb a dán Midtjylland, majd a Ferencváros győzte le másfél hét leforgása alatt. Most meg előbb két hete az orosz Rosztov-Don otthonában kapott ki a Bajnokok Ligája címvédője 23–22-re, majd kedden a Népligetben 27–25-re.

„Jó a hangulat a csapatnál” – jelentette ki Ambros Martín, az ETO vezetőedzője. – „Valóban kikaptunk két nagyon jó csapattól, de ezeken a meccseken is tudtuk tartani a lépést, mindkét ellenfélhez közel voltunk. A legfontosabb, hogy felejtsük el a keddi bajnokit, és százszázalékosan a Rosztovra koncentráljunk, ami nyilvánvalóan nem lesz egyszerű.”

Kétség nem férhet hozzá, hogy a csoportból végül mindkét csapat továbbjut, amelyik csapat hétfőn pontot szerez, az továbbjut a Bajnokok Ligája középdöntőjébe, ami azt jelenti, hogy az egymás ellen szerzett pontokat is viszik magukkal a tavaszi folytatásra. Vagyis, döntetlennel ugyan mindkét csapat továbbjutna, de a középdöntőben az csak egy pontot jelentene.

„Voltak hibáink védekezésben is, de inkább a támadójátékban” – idézte fel a két héttel ezelőtti, Rosztov elleni mérkőzést Görbicz Anita. – „A videózáskor konkrét szituációkat elemeztünk, és nemcsak azt szűrtük le, hogy tiszta fejjel kell játszani, hanem azt is, hogy csapatként kell végigcsinálnunk mindent. Azt például nem lehet újra megtenni, hogy csak úgy bedobáljuk középre a labdát a beállónak, aztán majd lesz valami…”

Régi ismerős lehet a Rosztov keretéből Katarina Bulatovics, aki a 2013-14-es idényben volt az ETO játékosa, s az idény végén magyar bajnoki címet, és Bajnokok Ligája győzelmet ünnepelhetett a zöld-fehérekkel. A 33 éves átlövőnél többször senki nem nyert női kézi Bajnokok Ligáját: eddig négyszer emelhette magasba a BL-trófeát aktuális csapatával (Slagelse, 2007, Budocnost 2012, 2015, Győri ETO, 2014.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik