Női kézi BL: Groot megsérült, nem játszik a Buducsnoszt ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.07. 10:11
null
Nycke Groot nélkül lép pályára a Győr Podgoricában (Fotó: Földi Imre)
A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata a hivatalos Facebook-oldalán adta hírül, hogy Nycke Groot combsérülés miatt nem lép pályára a Buducsnoszt Podgorica elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén, sőt valószínűleg a visszavágóról is lemarad.

A holland irányító a csütörtöki edzésen cselezés közben egy rossz mozdulat után fájdalmat érzett a combjában. Balogh Péter csapatorvos elmondta, az elvégzett vizsgálatok combizomhúzódást mutattak ki Grootnál, akire többhetes kihagyás vár. Eszerint az ETO kiválósága nemcsak a Buducsnoszt elleni párharc első meccsét, hanem a győri visszavágót (április 14.) is kihagyja.

A Győrnek nem jött jól Groot kiesése, hiszen súlyos térdsérülés miatt Nora Mörk és Tomori Zsuzsanna sem bevethető, és a Magyar Kupa négyes döntőjét bokasérülés miatt kihagyó Stine Oftedalt sem nevezték a podgoricai mérkőzésre.

Kilenc. Ennyiszer találkozott már a Győri Audi ETO a Buducsnoszt Podgoricával úgy, hogy a magyar együttes kispadján Ambros Martín ült. A spanyol tréner jól ismerheti tehát a győzelem receptjét a montenegróiak ellen, hiszen az említett kilenc alkalomból hatszor sikerre vezette csapatát, kétszer döntetlen játszott és csak egyszer szenvedett vereséget, igaz, akkor éppen Podgoricában. A legfontosabb azonban, hogy a ki-ki meccseket rendre be tudta húzni, például a 2014-es Bajnokok Ligája-döntőt (27–21), majd a 2016-os (21–20) és 2017-es elődöntőt (26–20) is a budapesti final fourban. Azt sem lehet állítani, hogy ne tudná a választ arra a Győr, hogyan kell nyerni a Moracsa-csarnokban, a 2012–2013-es idény középdöntőjében ugyanis egyszer már sikerült (22–21) neki.

Magyar szempontból azért sem kell túlaggódni a szombati meccset, mert a megfiatalított Buducsnoszt még ha lelkes és elszánt is, ebben az idényben azért nem olyan félelmetes ellenfél, mint az elmúlt években, még hazai pályán sem: a középdöntőben például a Ferencvárosnak (24–23) és a Vardar Szkopjénak (30–25) is sikerült nyernie Montenegróban.

„Van egy kis hendikepünk a Buducsnoszttal szemben, hiszen amíg mi két kemény kupameccsen vagyunk túl, neki két hete volt arra, hogy csak ellenünk készüljön – mondta még az elutazás előtt Ambros Martín a Nemzeti Sportnak. – De nem akarunk mentegetőzni, nyernünk kell akkor is, ha nem vagyunk a legjobb erőben. Fontos és különleges volt, ahogyan megnyertük a kupát, tavaly a Ferencváros győzött egy hetessel, most pedig mi. Egy éve katasztrófaként fogtuk fel, most pedig nagyon boldogok voltunk, a csapatszellem csak erősödött, a célok pedig nem változtak."

„A régi és az új Buducsnoszt között a különbség csak a játékosok nevében van, ugyanabban a szellemben küzdenek – főleg otthon, ahol nagyon nehéz játszani és győzni ellenük, ám nem lehetetlen, a Fradinak és a Vardarnak is sikerült. Mindig száz százalékot adnak bele, ez az egyik fő erősségük, és persze a kemény védekezés, amelyben egészen a határig, sőt, még azon is túlmennek. Az irányító Milena Raicsevicsre és a balátlövő Djurdjina Jaukovicsra nagyon kell figyelnünk, ugyanakkor a beálló posztján sem gyengék.”

A Buducsnoszt elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő első felvonása szombaton 19 órakor kezdődik.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

19.00: Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–Győri Audi ETO KC (Tv: Sport1, élőben az NSO-n)

BL-NEGYEDDÖNTŐ
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–Győri Audi ETOápr. 7., 19.00ápr. 14., 19.00
FTC-Rail Cargo Hungaria–Rosztov-Don (orosz)ápr. 7., 17.00ápr. 14., 15.00
FC Midtjylland (dán)–Vardar Szkopje (macedón)ápr. 6., 19.00ápr. 14., 17.00
CSM Bucuresti (román)–Metz (francia)ápr. 6., 19.30ápr. 15., 17.00
Az elöl álló csapatok kezdik otthon a párharcot. Az időpontok magyarországi idő szerint értendőek.A negyeddöntő győztesei bejutnak a budapesti négyes döntőbe (május 11–12.).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik