Női kézi BL: ezrek a győri utcán, kabriókon az ünnepeltek - fotók, videó

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2013.05.11. 21:29
null
Fotók: Korponai Tamás
Szombat este megérkezett Győrbe a város újdonsült Bajnokok Ligája-győztes női kézilabdacsapata, amely a veszprémi visszavágón is legyőzte a Larvikot, így kettős győzelemmel elhódította a trófeát. A kisalföldi megyeszékhely belvárosában közel ötezren várták Görbicz Anitáékat, hogy együtt ünnepelhessenek kedvenceikkel.


Gyakorlatilag teljesen megtelt a győri Városháza tér, a belváros pedig tele volt zöld mezbe bújt ünneplőkkel, hogy az alkalomhoz illő fiesztában részesítsék a csúcsra hét elveszített nemzetközi kupadöntő után felért „etós” lányokat.



A csapat tagjai a város határában buszról kabriókba szálltak, amiket a szemerkélő eső ellenére rengetegen vártak. Az első autóban kapott helyet többek között a csapatkapitány Görbicz Anita és a vezetőedző Ambros Martín mellett a trófea is. A játékosokat és a stáb tagjait egyenként szólították a ünnepi emelvényre. Utolsóként Görbicz lépett a pódiumra, ám minden játékos hatalmas éljenzésben részesült.



Rövid ünnepi beszédet mondott Borkai Zsolt, Győr város polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Kelecsényi Ernő, a klub elnöke, illetve Thomas Faustmann, a győrieket főszponzorként támogató Audi Hungaria Motor Kft. első embere.

„Régóta várt erre a sikerre a város. Mostanra egységessé formálódott a csapat, amely igazi közösséget alkot. Eddig talán éppen ez hiányzott" – mondta Borkai. Később az is kiderült, hogy a BL-arany az olimpiai aranya mellé kerül a gyűjteményben.

„Bebizonyosodott, hogy a jól végzett munka meghozza gyümölcsét, amely itt látszik mellettünk, a BL-trófea" – tette hozzá Kelecsényi.

A győri közönség örömére csillogtatta magyar tudását Ambros Martín is, aki ugyancsak rövid köszönőbeszédet mondott (a maga aranyos spanyol akcentusával körülbelül így: „Koszonom szepen Győr, koszonom szepen csapat, koszonom szurkolók. Nagyon boldog vagyok!”) Az ünneplés során külön szólították Kovacsics Anikót, aki a szurkolói szavazáson a szezon legjobb fiatal játékosa lett a BL-ben, most az ünnepségen pedig egy cigánykereket is bemutatott a színpadon (nem sokkal előtte Löke és Radicsevics lejtett páros táncot).

A színpadról lementek a játékosok a szurkolók elé is, ahol egy hangos csatakiáltás után Görbicz énekeltette felváltva a társait és a drukkereket. Egyikük viccesen meg is jegyezte, olyan jól csinálta, hogy jövőre megteszik vezérszurkolónak.

A remek hangulatú „happening” után a játékosok és a stábtagok a Városháza épületébe mentek, ahol rövid fogadás várta őket, itt külön köszöntötték Vanyus Attilát is, aki elnökként korábban évekig szolgálta a kézilabdacsapatot.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik