Női kézi BL: Életünk legjobb játéka kell a győriek ellen – Raicsevics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.05. 10:50
null
Milena Raicsevicsék meg akarják mutatni, mire képesek (Fotó: Reprezentacija.me)
Óriási a különbség az előző idénybeli és a mostani Buducsnoszt között, állítja Milena Raicsevics, a podgoricai női kézilabdacsapat kapitánya, aki szerint a Bajnokok Ligája-negyeddöntő is komoly teljesítmény. A Győri Audi ETO elleni párharc első, szombati felvonásán akkor van esélyük a győzelemre, ha minden játékos élete legjobb mérkőzését játssza.

 

 

A két csapat közti rivalizálás tizenkét éves múltra tekint vissza, a felek először a 2006-os KEK-döntőben találkoztak egymással, ahol a montenegrói 25–25-ös döntetlent követően a Győr hazai pályán 26–23-ra kikapott.

A felek összesen 17-szer meccseltek egymással, ebből 15 alkalommal a Bajnokok Ligájában. Tíz győri győzelem és négy döntetlen mellett a Buducsnoszt háromszor győzött: a már említett KEK-döntőt követően 2012. május 13-án a BL-finálé visszavágóján 27–25-re (ezzel a montenegróiaké lett a trófea), majd 2016. február 14-én a középdöntő podgoricai mérkőzésén 25–22-re.

A szombat este, 19 órakor kezdődő BL-negyeddöntőben a győriek az esélyesebbek, Dragan Adzsics csapata részéről már a nyolc közé jutás is nagy bravúrnak számított. Sokáig egyszerű mintát követett: a hazai meccseket megnyerte, idegenben kikapott. A középdöntő végére változott meg ez a helyzet, öt idegenbeli fiaskót követően a Thüringer HC-t 25–24-re legyőzte, míg otthon négy siker mellett előbb a Ferencvárostól (23–24), majd a Vardar Szkopjétől (25–30) is vereséget szenvedett.

„Ha reálisan nézzük, akkor minden játékosnak élete legjobb mérkőzését kellene játszania, hogy legyőzzük a győrieket. A csapatminőséget tekintve messze előttünk állnak. De meg akarjuk mutatni, mit tudunk” – nyilatkozta a csapatkapitány, Milena Raicsevics az ehfCL.com oldalon.

Szerinte a tavalyi és az idei együttes között is óriási a különbség, a negyeddöntőbe jutás azért nagy dolog, mert sokkal jobb csapatokat hagytak maguk mögött.

„A szezon kezdetéhez képest sokat léptünk előre. Kevesebb mint hat hónapon belül minden játékos a klub sikereinek részesévé vált. Nagyszerű mérkőzéseket játszottunk, akadt néhány rossz is, de mindig igyekeztünk kijavítani a negatívumokat” – tette hozzá.

Arra nem tudott magyarázatot adni, miért ment ki kevesebb néző a szezonbeli meccseikre. „Az megmagyarázhatatlan, hogy a vendégcsapatok majdnem erősebb támogatást kaptak a mi csarnokunkban. De remélem, hogyszombatonvisszatér a régi hangulat.”

Raicsevics elárulta, a Győri Audi ETO-t tartja a sorozat legnagyobb esélyesének, ám nem írná le a Vardart sem, hiszen várhatóan hosszú ideig ez lesz a macedónok utolsó BL-esélyes alakulata.

NEGYEDDÖNTŐ
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–Győri Audi ETO ápr. 7., 19.00 ápr. 14., 19.00
FTC-Rail Cargo Hungaria–Rosztov-Don (orosz) ápr. 7., 17.00 ápr. 14., 15.00
FC Midtjylland (dán)–Vardar Szkopje (macedón) ápr. 6., 19.00 ápr. 14., 17.00
CSM Bucuresti (román)–Metz (francia) ápr. 6., 19.30 ápr. 15., 17.00
Az elöl álló csapatok kezdik otthon a párharcot. Az időpontok magyarországi idő szerint értendőek. A negyeddöntő győztesei bejutnak a budapesti négyes döntőbe (május 11–12.).

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
FINAL FOUR, BUDAPEST
ELŐDÖNTŐK

Május 12., 15.15: 1. elődöntő
Május 12., 18.00: 2. elődöntő
BRONZMÉRKŐZÉS
Május 13., 15.15: bronzmérkőzés
DÖNTŐ
Május 13., 18.00: döntő

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik