Női kézi BL: Budapesten is bevetésre kerül a nagy piros gomb!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.08. 14:44
A női kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi, budapesti négyes döntőjén debütál az elektronikus időkérési rendszer, így a csapatok edzőinek már nem kell az ismert zöld kártyával a kezükben a zsűriasztalhoz rohangálniuk.

Akik követik a kézilabdás világeseményeket, már találkozhattak ezzel az új rendszerrel, ugyanis a decemberi női világbajnokságon az IHF már bevetette az újítást. Most az európai szövetség égisze alá eső sorozatban is használni fogják. A női BL négyes döntője után a május 19–20-i férfi EHF-kupa final fourban szintén alkalmazni fogják. a decemberi női világbajnokságon az IHF már bevetette az újítást. Most az európai szövetség égisze alá eső sorozatban is használni fogják. A női BL négyes döntője után a május 19–20-i férfi EHF-kupa final fourban szintén alkalmazni fogják.

ÓRIÁSKIVETÍTŐ GYŐRBEN
Óriáskivetítőn tekinthetik meg az érdeklődők Győrben szombaton és vasárnap a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének mérkőzéseit, amelyeken a címvédő Győri Audi ETO KC is érdekelt lesz.
A győri önkormányzat közleménye szerint a találkozók megtekintése mellett az együttes ünneplésére is várják a drukkereket.

„Bármi is lesz az eredmény, a lányok egész éves munkájukkal kiérdemelték, hogy együtt köszöntsük őket, és köszönetet mondjunk a nagyszerű pillanatokért, csodálatos mérkőzésekért” – idézi a kommüniké Borkai Zsolt polgármestert. A városvezető hozzátette, reagálva a győriek és a csapat kérésére, idén nem vasárnap késő este, a budapesti döntő után közvetlenül, hanem hétfőn este 19 órakor tartják meg az ünnepséget a Dunakapu téren. Így a fiatalabbaknak, s munkába készülőknek sem kell kihagyniuk a köszöntést (MTI).

Maga az eszköz össze van kötve a hivatalos eredményjelzővel, így amikor az edző megnyomja a gombot, az óra egyből megáll, és közben a duda is megszólal. A korábbi gyakorlatnál mire letették a T-betűt, és megállt a játék, több másodperc is eltelhetett, ennek különösen a meccsek hajrájában volt jelentősége.

Az időkérések számára vonatkozó szabályok nem változnak, arra azonban figyelnie kell a szakembereknek, hogy csak akkor nyomják meg a gombot, amikor a csapatuknál van a labda, ellenkező esetben büntetésre számíthatnak.

Ha az edző mégis rossz pillanatban nyomja meg a gombot, progresszív büntetésben részesül, míg az ellenfél heteshez jut. Még súlyosabb a helyzet, ha az ellenfél gólhelyzetét akadályozza meg, ekkor a játékvezetőknek fel kell mutatnia a vétkesnek a piros, majd a kék lapot, és jelentés is készül az esetről, miközben a másik csapat ugyancsak heteshez jut.

A decemberi női világbajnokságon mi is kipróbáltuk, majd az IHF delegáltja magyarázta el a működését:

NŐI KÉZILABDA BL
NÉGYES DÖNTŐ (PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA)
DÖNTŐ – MÁJUS 13.
Vezeti: Charlotte Bonaventura, Julie Bonaventura (franciák) 18.00 (Tv: Sport1)
A 3. HELYÉRT – MÁJUS 13.
Vezeti: Jelena Mitrovics, Andjelina Kazanegra (montenegróiak) 15.15 (Tv: Sport1)
ELŐDÖNTŐ – MÁJUS 12.
CSM Bucuresti (román)–Győri Audi ETO KC
Vezeti: Dalibor Jurinovic, Marko Mrvica (horvátok)
15.15 (Tv: Sport1)
Rosztov-Don (orosz)–Vardar Szkopje (macedón)
Vezeti: Diana-Carmen Florescu, Anamaria Stoia (románok)
18.00 (Tv: Sport1)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik