HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.05.08 14:44 Frissítve: 2018.05.08 15:48

Női kézi BL: Budapesten is bevetésre kerül a nagy piros gomb!

A női kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi, budapesti négyes döntőjén debütál az elektronikus időkérési rendszer, így a csapatok edzőinek már nem kell az ismert zöld kártyával a kezükben a zsűriasztalhoz rohangálniuk.

 

Akik követik a kézilabdás világeseményeket, már találkozhattak ezzel az új rendszerrel, ugyanis a decemberi női világbajnokságon az IHF már bevetette az újítást. Most az európai szövetség égisze alá eső sorozatban is használni fogják. A női BL négyes döntője után a május 19–20-i férfi EHF-kupa final fourban szintén alkalmazni fogják.

ÓRIÁSKIVETÍTŐ GYŐRBEN
Óriáskivetítőn tekinthetik meg az érdeklődők Győrben szombaton és vasárnap a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének mérkőzéseit, amelyeken a címvédő Győri Audi ETO KC is érdekelt lesz.    
A győri önkormányzat közleménye szerint a találkozók megtekintése mellett az együttes ünneplésére is várják a drukkereket.

  „Bármi is lesz az eredmény, a lányok egész éves munkájukkal kiérdemelték, hogy együtt köszöntsük őket, és köszönetet mondjunk a nagyszerű pillanatokért, csodálatos mérkőzésekért” – idézi a kommüniké Borkai Zsolt polgármestert. A városvezető hozzátette, reagálva a győriek és a csapat kérésére, idén nem vasárnap késő este, a budapesti döntő után közvetlenül, hanem hétfőn este 19 órakor tartják meg az ünnepséget a Dunakapu téren. Így a fiatalabbaknak, s munkába készülőknek sem kell kihagyniuk a köszöntést (MTI).

Maga az eszköz össze van kötve a hivatalos eredményjelzővel, így amikor az edző megnyomja a gombot, az óra egyből megáll, és közben a duda is megszólal. A korábbi gyakorlatnál mire letették a T-betűt, és megállt a játék, több másodperc is eltelhetett, ennek különösen a meccsek hajrájában volt jelentősége.

Az időkérések számára vonatkozó szabályok nem változnak, arra azonban figyelnie kell a szakembereknek, hogy csak akkor nyomják meg a gombot, amikor a csapatuknál van a labda, ellenkező esetben büntetésre számíthatnak.

Ha az edző mégis rossz pillanatban nyomja meg a gombot, progresszív büntetésben részesül, míg az ellenfél heteshez jut. Még súlyosabb a helyzet, ha az ellenfél gólhelyzetét akadályozza meg, ekkor a játékvezetőknek fel kell mutatnia a vétkesnek a piros, majd a kék lapot, és jelentés is készül az esetről, miközben a másik csapat ugyancsak heteshez jut.

A decemberi női világbajnokságon mi is kipróbáltuk, majd az IHF delegáltja magyarázta el a működését:

NŐI KÉZILABDA BL
NÉGYES DÖNTŐ (PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA)
DÖNTŐ – MÁJUS 13.
Vezeti: Charlotte Bonaventura, Julie Bonaventura (franciák) 18.00 (Tv: Sport1)
A 3. HELYÉRT – MÁJUS 13.
Vezeti: Jelena Mitrovics, Andjelina Kazanegra (montenegróiak) 15.15 (Tv: Sport1)
   
ELŐDÖNTŐ – MÁJUS 12. 
CSM Bucuresti (román)–Győri Audi ETO KC
Vezeti: Dalibor Jurinovic, Marko Mrvica (horvátok)
15.15 (Tv: Sport1)
Rosztov-Don (orosz)–Vardar Szkopje (macedón)
Vezeti: Diana-Carmen Florescu, Anamaria Stoia (románok)
18.00 (Tv: Sport1)

 

2019.02.17 16:40:25

Kézilabda nemzetisport.hu

Az ukrán csapat 14–9-re is vezetett az első félidőben • Bánhidi lőtte az 5000. szegedi BL-gólt.

2019.02.16 17:16:14

Kézilabda nemzetisport.hu

A félidőben még ötgólos hátrányban lévő magyar csapat már a 2. helyen áll a csoportjában.

2019.02.12 22:45:02

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. Egyre inkább felülkerekednek az észérvek.

2019.02.12 22:42:52

Kézilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL.Ettől még szinte mindennap a fekete márványból készült síremlékhez vezet Petre Cozma útja, amelyet a Veszprém állíttatott egykori játékosa emlékére. …A Pipera temetőben valamennyi látogató előre köszön, aki nem ismeri személyesen, annak is ismerős valahonnan.

2019.02.10 14:15:18

Kézilabda nemzetisport.hu

A Flensburg kikapott Ukrajnában, így a Szeged a második helynél nem végezhet hátrébb.