nemzetisport.hu 2018.05.08 14:44 Frissítve: 2018.05.08 15:48

Női kézi BL: Budapesten is bevetésre kerül a nagy piros gomb!

A női kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi, budapesti négyes döntőjén debütál az elektronikus időkérési rendszer, így a csapatok edzőinek már nem kell az ismert zöld kártyával a kezükben a zsűriasztalhoz rohangálniuk.

 

Akik követik a kézilabdás világeseményeket, már találkozhattak ezzel az új rendszerrel, ugyanis a decemberi női világbajnokságon az IHF már bevetette az újítást. Most az európai szövetség égisze alá eső sorozatban is használni fogják. A női BL négyes döntője után a május 19–20-i férfi EHF-kupa final fourban szintén alkalmazni fogják.

ÓRIÁSKIVETÍTŐ GYŐRBEN
Óriáskivetítőn tekinthetik meg az érdeklődők Győrben szombaton és vasárnap a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének mérkőzéseit, amelyeken a címvédő Győri Audi ETO KC is érdekelt lesz.    
A győri önkormányzat közleménye szerint a találkozók megtekintése mellett az együttes ünneplésére is várják a drukkereket.

  „Bármi is lesz az eredmény, a lányok egész éves munkájukkal kiérdemelték, hogy együtt köszöntsük őket, és köszönetet mondjunk a nagyszerű pillanatokért, csodálatos mérkőzésekért” – idézi a kommüniké Borkai Zsolt polgármestert. A városvezető hozzátette, reagálva a győriek és a csapat kérésére, idén nem vasárnap késő este, a budapesti döntő után közvetlenül, hanem hétfőn este 19 órakor tartják meg az ünnepséget a Dunakapu téren. Így a fiatalabbaknak, s munkába készülőknek sem kell kihagyniuk a köszöntést (MTI).

Maga az eszköz össze van kötve a hivatalos eredményjelzővel, így amikor az edző megnyomja a gombot, az óra egyből megáll, és közben a duda is megszólal. A korábbi gyakorlatnál mire letették a T-betűt, és megállt a játék, több másodperc is eltelhetett, ennek különösen a meccsek hajrájában volt jelentősége.

Az időkérések számára vonatkozó szabályok nem változnak, arra azonban figyelnie kell a szakembereknek, hogy csak akkor nyomják meg a gombot, amikor a csapatuknál van a labda, ellenkező esetben büntetésre számíthatnak.

Ha az edző mégis rossz pillanatban nyomja meg a gombot, progresszív büntetésben részesül, míg az ellenfél heteshez jut. Még súlyosabb a helyzet, ha az ellenfél gólhelyzetét akadályozza meg, ekkor a játékvezetőknek fel kell mutatnia a vétkesnek a piros, majd a kék lapot, és jelentés is készül az esetről, miközben a másik csapat ugyancsak heteshez jut.

A decemberi női világbajnokságon mi is kipróbáltuk, majd az IHF delegáltja magyarázta el a működését:

NŐI KÉZILABDA BL
NÉGYES DÖNTŐ (PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA)
DÖNTŐ – MÁJUS 13.
Vezeti: Charlotte Bonaventura, Julie Bonaventura (franciák) 18.00 (Tv: Sport1)
A 3. HELYÉRT – MÁJUS 13.
Vezeti: Jelena Mitrovics, Andjelina Kazanegra (montenegróiak) 15.15 (Tv: Sport1)
   
ELŐDÖNTŐ – MÁJUS 12. 
CSM Bucuresti (román)–Győri Audi ETO KC
Vezeti: Dalibor Jurinovic, Marko Mrvica (horvátok)
15.15 (Tv: Sport1)
Rosztov-Don (orosz)–Vardar Szkopje (macedón)
Vezeti: Diana-Carmen Florescu, Anamaria Stoia (románok)
18.00 (Tv: Sport1)

 

2019.10.13 12:26:40

Kézilabda R. Gy.

46 gólt szerzett az ETO BL-csoportjának selejtezőből érkező ellenfele ellen.

2019.10.13 12:40:10

Kézilabda H. D.

Radivojevics 8, Bánhidi 11 góllal zárt • Carlos Pastor csapata 35–28-ra legyőzte az Aalborgot.

2019.10.13 13:02:56

Kézilabda T. D.

A Porto csak az elején vezetett – Petar Nenadics, Sterbik Árpád és Andreas Nilsson parádézott.

2019.10.13 12:26:40

Kézilabda B. Á.

Hiába vezetett már néggyel is a magyar csapat az első félidőben, nem volt reális esélye a győzelemre.

2019.10.05 13:44:57

Kézilabda B. L.

A Sävehof az első félidőben még többször vissza tudott kapaszkodni, a végére kinyílt az olló.