Női kézi BL: Budapest követné a kölni példát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.30. 12:07
Mátrai Gábor, a Magyar Kézilabda-szövetség elnökségi tagja a Digi Sport Reggeli Start című műsorában a hétvégén első alkalommal megrendezésre kerülő női Bajnokok Ligája final fourral kapcsolatban elmondta, ha sikeres lesz az esemény, a kölni férfi négyes döntő mintájára hosszabb időre is hazánkba költözhet a rendezvény.

„Tavaly ősszel egy pályázat keretében nyerte el a női final four lebonyolításának jogát a magyar szövetség, stratégiai együttműködő partnerek segítségével. Ilyen a Sportaréna és maga a kormányzati támogatás is, valamint a Hungarofest. Négy pályázat volt, három magyar és egy szlovén. A munka jóval a pályázat beadása előtt elkezdődött, ezt folytattuk. A következő mérföldkő a névszponzor megtalálása volt, így lett MVM EHF final four. Ha sikeresek leszünk, akkor a kölni négyes döntő mintájára adott esetben hosszabb időre is itt maradhat a női final four" – mondta el Mátrai Gábor, az MKSZ elnökségi tagja a Digi Sport Reggeli Start című műsorában. Mátrai Gábor, az MKSZ elnökségi tagja a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

„Amikor egy ilyen színvonalas nemzetközi sporteseményről döntenek, figyelembe veszik az összes adottságot, a turisztikai lehetőségeket, az adott ország sporthoz való viszonyát, a részt vevő klub sikereit. Ezeket ötvözni kell, és össze kell gyúrni. A sport ma már nem csak a sporteseményről szól, ez már egy fieszta, egy show, mi is erre törekszünk. Nagyon látványos megnyitóval készülünk, folyamatos programokkal találkozhatnak a nézők a helyszínen. Úgy tűnik, teljesen tele lesz a tízezres aréna, rendkívül nagy volt az érdeklődés a jegyek iránt. Akik nem jutnak be a csarnokba, azoknak egy szurkolói falut alakítunk ki mellette, ide jegy nélkül is be lehet jutni. Fontos, hogy legyenek olyan sikeres csapataink, amelyekre fel lehet építeni egy ilyen eseményt."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik