MTI 2018.05.14 19:22 Frissítve: 2018.05.14 19:28

Női kézi BL: elégedett az EHF-elnök a budapesti szervezéssel

Michael Wiederer, az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) elnöke rendkívül elégedett volt a női Bajnokok Ligája hétvégi, budapesti négyes döntőjének rendezésével.

 

„A torna tovább fejlődött, elnyerte megfelelő formáját, és a program, amit láthattunk, már nagyon magas szintet képvisel" – nyilatkozta a BL honlapján az osztrák sportvezető. Kiemelte, mind a négy mérkőzésen szinte telt ház volt a Papp László Budapest Sportarénában, a szurkolók a számukra semleges találkozókra is kíváncsiak voltak.

Wiederer megemlítette, nagyon jó kezdeményezésnek tartja, hogy betétprogramként négy ország női juniorválogatottja is pályára lépett a hétvége során: a felkészülési tornát a magyar csapat nyerte.

Az idei négyes döntő televíziós közvetítési csúcsot hozott, ugyanis 22 társaság sugározta a mérkőzéseket 55 országban.

Az EHF elnöke elismerte, hogy a drukkerek a BL hajrájában is jobban szeretnék hazai környezetben látni kedvenceiket, a játékosok körében viszont rendkívül népszerű a budapesti női, illetve a kölni férfi torna.

A magyar szövetség (MKSZ) és az EHF közötti szerződés értelmében jövőre is Budapesten lesz a négyes döntő, és Wiederer elmondta, hogy az MKSZ szeretné meghosszabbítani a megállapodást.

„Ez némileg más, mint Kölnben, ahol szervezők is vagyunk. Itt van egy helyi szervező, amely nagyon jó munkát végez. Tárgyalni fogunk, és meglátjuk, mi lesz 2019 után" – tette hozzá.

Sportági berkekben terjedő hírek szerint a magyar főváros riválisa Bukarest lehet, amely 2020-tól szintén szeretne otthont adni a női négyes finálénak.

A hétvégi volt az ötödik négyes döntő a női BL-ben, eddig mindet Budapesten rendezték. A vasárnapi fináléban a Győri Audi ETO KC hosszabbítás után 27–26-ra legyőzte a macedón Vardar Szkopjét, ezzel megvédte címét.

2019.04.14 21:27:38

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Veszprémben egyből három üzenetet is megfogalmaznak, a #WeAreVeszprem, a #HandballCity és az #AllReds is egyértelmű, de a Szeged esetében sem kell túl sokat gondolkodni azon, hogy mit takar a #kékek vagy a #csakelőre.

2019.04.14 15:19:04

Kézilabda nemzetisport.hu

A mieink ötgólos hátrányban voltak az 50. percben • Lékai Máté keze nem remegett meg.

2019.04.13 16:55:47

Kézilabda nemzetisport.hu

A címvédő győri csapat hazai pályán tizenkét góllal győzte le a dán Odensét.

2019.04.13 14:34:35

Kézilabda nemzetisport.hu

Az Ambros Martín által irányított Rosztov-Don összesítésben 14 góllal volt jobb a negyeddöntőben.