MTI 2020.04.22 19:01 Frissítve: 2020.04.23 14:56

Női kézi BL: a siófokiak nagyon bíznak a szabadkártyában

A dán jobbszélső, Simone Böhme elmondása szerint a Siófok KC női kézilabdázói nagyon bíznak benne, hogy szabadkártyát kapnak a Bajnokok Ligája következő idényére.

Simone Böhme bízik a BL-szereplésben (Fotó: Török Attila)

 

„Bízunk, imádkozunk, remélünk, hiszen megérdemelnénk! Az Európai Kézilabda-szövetség kezében van a döntés joga. Ebben az esetben sportszerű lenne mindenki számára, ha indulhatnánk a BL-ben” – nyilatkozta szerdán az M4 Sporton a dán játékos.

A magyar szövetség (MKSZ) a koronavírus-járvány miatt április 9-én befejezettnek nyilvánította a szezon versenyeit, és mivel nem állapított meg helyezéseket, az európai kupaindulásra azok a klubok jogosultak, amelyek azt a 2018–2019-es bajnoki helyezéseikkel kivívták. Ez a siófokiak számára azért rendkívül fájdalmas, mert azt az idényt harmadikként zárták, a legutóbbi kiírásban viszont a második helyen álltak. A következő évadban a BL-ben csak a magyar bajnokcsapat indulhat alanyi jogon, de lesznek szabadkártyás helyek is, s ezek egyikére pályázik az EHF-kupa-címvédő Siófok.

Árnyalja a képet, hogy az EHF jelenleg érvényes szabályozása szerint a magyar szövetség egy további csapatot terjeszthet fel szabadkártyára, ez pedig a mostani döntés, és a tavalyi eredmények alapján logikusan az FTC lehet. 

 
Az MKSZ véget vetett az idénynek, nem hirdetnek bajnokot
A Siófokot megdöbbentette az MKSZ döntése
„Téved, aki bármely csapat érdekét keresi a háttérben” – reagált az MKSZ elnöksége
23 szavazat döntött öt ellenében 
Az NB I-es Liga elnöke szerint egységes szabályozás kellett

„Nagyot csalódtunk, fájdalmas döntés volt. Fel sem fogtam ezt az egészet, bár a karanténidőszakban rengeteg időnk van azon gondolkodni, hogy miért történt mindez, és mi lesz ezután” – magyarázta Böhme.

Mint kifejtette, a meccsek hetven százalékát lejátszották, ezért nem érti, miért törölték az eddigi eredményeket. Szerinte jobb lett volna a dán, a norvég vagy a német mintát követni.

„Nem értek egyet a döntéssel, és azzal sem, hogy miért Magyarország az egyetlen, amely így járt el. Nem tudom, mennyire állunk távol a szabadkártya megszerzésétől. Azzal sem vagyunk tisztában, mikor döntenek ezeknek a sorsáról” – mondta Böhme.

A válogatott jobbszélső kijelentette, elvileg júniusban folytatódna az EHF-kupa, de szerinte nem fog, mert nincs realitása.

A horvát balátlövő, Andrea Kobetic már 2018-ban a visszavonulását fontolgatta, végül mégis Siófokra igazolt, ahol már a második idényét tölti, ám a közelmúltban ismét leszögezte, hogy befejezi a pályafutását.

„Mint mindenki más, én is nagyon szeretném, hogy ne hagyja abba, mert számomra továbbra is ő a világ legjobb balátlövője. A klub minden tagja próbálja őt meggyőzni a maradásról. Látom rajta és tudom is róla, hogy jól érzi magát Siófokon. Remélem, hogy egy szezon erejéig még itt játszik” – magyarázta Simone Böhme.

A Siófok keretét érintő változásokról ITT ÍRTUNK BŐVEBBEN.

2020.05.29 20:51:29

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha a szerződések rendben voltak jogilag, nehezen értelmezhetők az indulatok.

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.