Női kézi BL: a román sportújságírók is elítélik a ProSport tettét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.11. 14:30
A Román Sportújságíró-szövetség elnöke, Dumitru Graur is elítélte a ProSport napilap múlt szombati címlapját, amelyen az újság Görbicz Anita mezének megcsúfolásával harangozta be a Valcea–Győri ETO női kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzést. Az elnök válaszlevelében elnézést kért magyar kollégájától, az MSÚSZ elnökétől, Pajor-Gyulai Lászlótól, és bízik benne, hogy sportszerű légkörben rendezik meg a mai visszavágót. Alább olvashatják Dumitru Graur levelét.

„Pajor-Gyulai László részére Bukarest, 2013. 04. 11

Tisztelt Elnök Úr!

Köszönöm az április 9-én küldött levelét. Legalább annyira sajnáljuk mi is, mint Önök, hogy a Valcea–Győri ETO kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzést a ProSport munkatársai finoman fogalmazva sem megfelelő módon harangozták be.

Teljes mértékben igazat adok Önöknek, a történtek szöges ellentétben állnak nemcsak a magyar és a román sportújságírás alapelveivel, hanem alapvetően sértik a szakma normáit. Ezenkívül a kollégák hibája nem tesz a két ország közötti jó kapcsolat fejlesztésért sem.

Személy szerint őszintén szeretnék elnézést kérni a kellemetlenségért, sajnálom, hogy ilyesfajta incidens történt. Ahogy az már a honlapunkon (http://www.apsmedia.ro/) látható, felkerült az Önök levele, részünkről pedig kiegészítettük néhány gondolattal.

Bízunk abban, hogy a mai visszavágó sportszerű légkörben kerül megrendezésre Veszprémben. Kedves Elnök Úr, biztosíthatom a barátságunkról.

Hamarosan találkozunk Szocsiban, a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség Kongresszusán.

Üdvözlettel,

Dumitru Graur

Elnök

Román Sportújságíró-szövetség

Bukarest, 2013. április 11."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik