Női kézi BL: a német bajnok korrupciós vádja, az EHF-hez nem érkezett panasz

Vágólapra másolva!
2013.11.14. 09:52
null
A THC szerint a csapatnak nem volt esélye a győzelemre Nagybányán (Fotó: thueringer-hc.de)
Német sajtóbeszámolók szerint korrupciós vádak miatt szerdán hivatalos panaszt nyújtott be a Thüringer HC női kézilabdacsapata az európai szövetségnél, az EHF ugyanakkor ezt cáfolta. A német bajnok szerint Nenad Krstic és Peter Ljubic játékvezetőket megvesztegették a HCM Baia Mare ellen idegenben elbukott Bajnokok Ligája-találkozóra (20–19).

 

„Száz százalékig meg vagyok győződve róla, hogy vesztegetés történt. Az ilyen játékvezetőket ki kell vonni a forgalomból – idézi a sport1.de Herbert Müllert, a THC edzőjét. – Ez nemcsak a meccs újrajátszásáról szól, hanem a sport tisztaságáról is. Több ilyen eset nem történhet."

Müller szerint a Baia Mare egyik klubvezetője azt mondta neki, azért a pénzért, amit a két bírónak adtak, tíz góllal kellett volna nyernie a román csapatnak.

A sport1.de beszámolója szerint Krsticnek és Ljubicnak is voltak véleményes döntései, mindemellett a hazai csapat tíz hetest kapott a meccsen, a vendégek pedig egyet. A szlovén játékvezetőkre egyébként már korábban is volt panasz korrupció gyanúja miatt.

A Baia Mare–Thüringer HC mérkőzés felvételét ide kattintva tekinthetik meg.

Az EHF ma délután hivatalos közleményben tudatta, hogy nem kaptak semmilyen beadványt a Thüringertől, márpedig panasszal a mérkőzés lefújását követő 24 órán belül lehet élni. Az európai szövetség ugyanakkor saját hatáskörében megvizsgálja a mérkőzést valamint az ellenőri jelentést, és ezután dönt a további lépésekről.

A Thüringernek legalább négy góllal kell legyőznie az utolsó csoportmeccsen a Hypót a második hely eléréséhez, feltéve, hogy a Győri ETO is begyűjti a két pontot a nagybányaiak ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik