Női kézi BL: A keret nagy része túlkerült a zenitjén - Elek Gábor

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.23. 15:44
Elek Gábor szerint a Ferencváros női kézilabdacsapatának „nagy része túlkerült a zenitjén”, de a lipcsei – függőben lévő – BL-kudarc után sem volt egymásra mutogatás, egységes maradt az együttes. A szakvezető azt sem zárta ki, hogy ő hibázott.

„A hosszabbítás utolsó percében annyi hibát követtünk el, amennyit nem lehet. A kezünkben volt a meccs, megnyertük gyakorlatilag, aztán ez lett a vége – mondta Elek Gábor vezetőedző a klub keddi sajtótájékoztatóján. – A csapat megtett mindent, de a sport velejárói a hibák. Ha csak egy nem történik meg, már a BL-re készülnénk. Sajnálom Katarina Tomasevics eldobott labdáját, Tomori Zsuzsa elkapkodott lövését, és hogy a végén rosszul álltunk fel a sorfalba – végig időn túli szabaddobásban bíztunk, csak aztán kialkudták a németek a folytatást.”Elek Gábor vezetőedző a klub keddi sajtótájékoztatóján. – A csapat megtett mindent, de a sport velejárói a hibák. Ha csak egy nem történik meg, már a BL-re készülnénk. Sajnálom Katarina Tomasevics eldobott labdáját, Tomori Zsuzsa elkapkodott lövését, és hogy a végén rosszul álltunk fel a sorfalba – végig időn túli szabaddobásban bíztunk, csak aztán kialkudták a németek a folytatást.”

„Egy játékost sem tudok elmarasztalni, mindent megtett mindenki, apró figyelmetlenségek vezettek idáig. A csapaton belül rend van, de úgy érzem, hogy a keret nagy része túlkerült a zenitjén, bármennyire is nehéz ezt számomra kimondani – folytatta Elek. – Sok olyan apró kudarc is ért minket, amelyek görcsössé tesznek. Szakmailag ugyanazt csináljuk, mint eddig, sőt! A munka benne van. Sokáig hozzászoktunk a sikerhez, és most nem tudunk ebből építkezni. A lelkekben lehet pici törés, bár ez az utolsó perc nem ezen múlott, hanem a pillanatnyi koncentráción – ez benne van. Volt, amikor szerencsénk volt, most nem.”

„Azt sem zárom ki, hogy én vagyok az oka a visszaesésnek, talán túl sok újdonságot is hoztunk be a játékba, a munkába. Dolgoznunk kell tovább, és értékeljük a helyzetet. A szállodában leültünk és végigbeszélgettük az éjszakát az egész csapattal – nem egymásra mutogatva, hanem építően, közösen, együtt” – mondta Elek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik