Női kézi BL: „Már nem faktor Győrben a magyar mentalitás”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.03. 12:42
A Győri Audi ETO KC-t tartja a női kézilabda Bajnokok Ligája-döntő esélyesének Grit Jurack háromszoros BL-győztes német kézilabdázó, aki tavalyi visszavonulása óta az európai szövetség honlapjának szakértőjeként is dolgozik. A 306-szoros német válogatott átlövő szerint még „a magyar mentalitás sem lehet hátráltató faktor, hiszen az ETO már nemzetközi csapat, spanyol edzővel."

„Ha a két válogatott játszana egymással, Norvégiát tartanám esélyesnek, de azzal, hogy az északiak két legjobbja a győrieket erősíti, a magyarokat favorizálom. Igaz, nem sokkal, 52:48 arányban – írta blogjában a dán Viborggal 2006-ban, 2009-ben és 2010-ben BL-t nyerő Jurack. – A Győr eddig hét nemzetközi kupadöntőt játszott, s mindegyiket elveszítette. Valamikor véget kell érnie ennek a sorozatnak. Az előző évekkel szemben a magyar mentalitás sem lehet hátráltató faktor, hiszen az ETO már nemzetközi csapat, spanyol edzővel.”

„A Larvik fantasztikus kapusaiban bízhat, Cecilie Leganger és Lene Rantala biztosan bizonyítani akar Katrine Lunde ellen, és nagy hatással lehetnek a mezőnyjátékosokra is. A gólok nagy részét pedig gyors ellentámadások után szerezheti. Az ETO fő taktikai feladata az lesz, hogy gyorsan visszazárjon, és felállt védelem elleni támadásra kényszerítse ellenfelét, amely ebben a tekintetben nem nevezhető világverőnek.”

„A legjobb játékos szerintem – sokak véleményével ellentétben – nem Görbicz Anita vagy Gro Hamerseng, hanem a szerb Andrea Lekics, aki pazarul védekezik, erősen és pontosan lő, és emellett fantasztikusan lát a pályán.”

„A larviki kezdés és a magyarországi visszavágó inkább hátrány, mint előny a Győr számára, a Veszprém Aréna a 2009-es BL-döntőben és a Valcea elleni meccsen sem hozott szerencsét neki. Talán nehéz alkalmazkodni a pályához, de ha ötezer ember buzdít, bármelyik csarnokban otthon kell, hogy érezd magad.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik