Női kézi BL: „A Győr Európa legjobban szervezett klubja”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.08. 10:36
null
Aguilar betöréseire Nagybányán is szükség lesz (Fotó: Szabó Miklós)
Amikor legutóbb ilyesmi történt a Győri Audi ETO KC-val, éppen a Bajnokok Ligája döntőjére készülődött. A magyar bajnok majfnem két év után most először kényszerült vereséggel a háta mögött nekivágni a következő BL-túrának, csak most nem a norvég Larvik elleni finálé, hanem a román HCM Baia Mare elleni középdöntős összecsapás a cél. A nagybányaiakat irányító Tone Tiselj szerint a Győr Európa legjobban szervezett klubja, és tökéletes meccsre van szükségük a győzelemhez.

„Nehéz meccs lesz – vezette fel a mérkőzést Ambros Martín, a Győr edzője. – Nagy tanulsága a múlt heti, Larvik elleni vereségünknek, hogy végig tökéletesen koncentrálva, magas színvonalon kell védekeznünk, mert ha nem, azt egy jó csapat megbünteti. Nagybányán is az lesz a legfontosabb, hogy ne engedjük az ellenfelet kibontakozni, nehezítsük meg a dolgát, hogy egy pillanatig se érezze magát kényelmesen. A lányokat is bántotta a múlt heti vereség, és koncentráltan dolgoztak egész héten. Szükség is volt rá, mert erős ellenfél vár ránk, na meg félelmetes hangulat."

Az biztos: román sajtóhírek szerint tízezer jegyet is el tudtak volna adni a valamivel több mint kétezres csarnokba, vagyis szurkolásban aligha lesz hiány, ráadásul a Baia Mare kilenc országból összeverődött játékosállománya remek.

„Sokkal erősebb a keretük, mint amire a csoportkörbeli eredményekből következtetni lehet – mondta Martín a középdöntőbe pont nélkül érkező riválisról. – Viszont edzőjük, a szlovén Tone Tiselj csupán egy hónapja dolgozik, és ez nem elég idő egy új játékrendszert megtanulni. Egyénileg minden poszton jók, de még nem elég összeszokottak. »Darabra« nem gyengébbek a Larviknál, csak a norvégok évek óta együtt játszanak, és nagyon masszív náluk a csapategység, ami a mi erősségünk is, szóval ez mellettünk szól."

Az már kevésbé, hogy a sérüléscunami nem akar lankadni: a múlt hét végén, a Larvik ellen a német átlövő Susann Müller és a balszélső Szepesi Ivett is sérülést szenvedett. Viszont most legalább van jó hír is.

„Pénteken már mindketten teljes értékű munkát végeztek, nem voltak panaszaik, számíthatok rájuk vasárnap – újságolta Martín. – Sőt már az új kapusunk, a norvég Kari Aalvik Grimsbö is velünk dolgozott egész héten, és be is tud állni vasárnap, ha úgy alakul, hogy át kell venni Herr Orsolya terheiből."

Összességében tehát bizakodva utazott el Nagybányára a magyar bajnok, amely a statisztikában is bízhat, legutóbb ugyanis a 2011–2012-es kiírásban fordult elő, hogy egymás után két vereséget szenvedett volna a Győr a BL-ben. Más kérdés, hogy akkor is a Larvik ellen jött az első középdöntős összecsapáson, majd az elődöntő első mérkőzésén a második – méghozzá épp Romániában, és épp az akkor a magyar Szűcs Gabriellát is soraiban tudó Oltchim Valcea ellen. Szűcs most a Baia Marét erősíti...

Tone Tiselj és Ambros Martín személyében két kétszeres BL-győztes edző is összecsap vasárnap:

„A Győr Európa legjobban szervezett klubja, évekig tartott, amíg erre a szintre emelkedett. Megvolt a szükséges türelem, sokszor eljutott az elődöntőig, vagy éppen a döntőig, mielőtt felért a csúcsra, de közben nem hagyta félbe az építkezést" – mondta Tiselj, aki tiszteli edzőkollégáját.

„Remek edző, aki mindent tud a kézilabdáról, és ki tudja hozni csapatából a maximumot. Spanyolországban és Győrben is szép sikereket ért el, ami nem a véletlen műve. Úgy gondoltam, hogy erre az évre igazi Dream Teamet hoztak össze Győrben, talán a legjobbat a női kézilabda történetében, amely a korábbi Slagelséhez és Viborghoz mérhető. Ám nem volt szerencséjük a sérülésekkel, és többen anyai örömök előtt állnak, így most legyőzhetőek" – tette hozzá Szűcs Gabiék szakvezetője.

„Hogyan? Természetesen részleteket nem mondanék, de tökéletes meccsre lesz szükségünk, míg a Győrnek rossz napot kell kifognia."

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, KÖZÉPDÖNTŐ
2. CSOPORT, 6. FORDULÓ

HCM Baia Mare (román)–Győri Audi ETO KC, 17.30 (tv: Digi Sport1)

AZ ÁLLÁS
1. Larvik (norvég) 6 6 163–137 +26 12
2. GYŐRI AUDI ETO KC 5 4 1 150–115 +35 8
3. Viborg (dán) 6 2 1 3 153–159 –6 5
4. Metz (francia) 6 2 4 151–150 +1 4
5. Sävehof (svéd) 6 1 1 4 145–186 –41 3
6. HCM Baia Mare (román) 5 1 4 124–139 –15 2


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik