Női kézi BL: a Győr a 3., a Fradi a 7. az EHF erősorrendjében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.24. 19:10
null
Heidi Lökéék a dobogón állnak az EFH erősorrendjében (Fotó: Veres Viktor)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) honlapján a szakértők összeállították a női Bajnokok Ligájában talpon maradók erősorrendjét, amelyet a címvédő Buducsnoszt Podgorica vezet, a magyar csapatok közül a Győri Audi ETO KC a harmadik, a Ferencváros a hetedik.

 

A női elitsorozat januárban a középdöntővel folytatódik, a Ferencváros három győzelmet és egy döntetlent vitt ebbe a körbe, a Győr két siker mellett egy ikszet és egy vereséget.

Egyedüliként a Rosztov-Don várja a maximális, nyolc ponttal a folytatást, az oroszokon és a Fradin túl még az előző kiírást megnyerő Buducsnoszt veretlen a kiírásban.

A hetedik helyre rangsorolt Ferencvárosnál kiemelik, hogy a legeredményesebb együttesről van szó, amely hat meccsen 181 gólt szerzett – egyénileg a 28-ig jutó Zácsik Szandrára hívják fel a figyelmet.

A győriek felfértek a dobogóra, igaz csak az alsó fokára. Az elmúlt három évben két BL-t nyerő ETO-nál az előző idény kisiklása utáni bosszúvágyról írnak, megemlítik, hogy az előző idénybeli nemezis Vardar elleni mindkétszer nyert a csapat. „Görbicz Anita kezd visszatérni régi fenséges önmagához, és az örökzöld beálló Heidi Lökével ketten a BL egyik leghalálosabb duóját alkotják." Hiába van a csapatnál azonban a két fent említett klasszis, továbbá Tomori, Kovacsics, Amorim, Groot és Sulland, a kiegyensúlyozottság hiánycikk egyelőre a Győrnél.

Az EHF női kézilabda BL-erősorrendje
1. Buducsnoszt
2. Rosztov-Don
3. GYŐR
4. CSM Bucuresti
5. Vardar
6. Larvik
7. FTC
8. Midtjylland
9. Fleury
10. Baia Mare

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik