Női kézi BL: a CSM lesz az ETO ellenfele a döntőben

Vágólapra másolva!
2016.05.07. 19:12
null
A CSM jócskán magasabb fordulatszámon pörgött, mint a Vardar (Fotó: Veres Viktor)
A CSM Bucuresti női kézilabdacsapata meglepően simán legyőzte a Vardar Szkopjét a budapesti final four második elődöntőjében, így a román együttes lesz a Győri Audi ETO KC ellenfele a vasárnapi döntőben.

 

NŐI KÉZILABDA BL, FINAL FOUR
ELŐDÖNTŐ
CSM BUCURESTI (román)–VARDAR SZKOPJE (macedón) 27–21 (14–9)
Papp László Budapest Sportaréna, 7000
néző.V: Brehmer, Skowronek (lengyelek)
CSM BUCURESTI: J. GRUBISIC – C. Martín 1, L. JÖRGENSEN 4, Bradeanu 4 (1), Torstensson, Manea 4, Fisker 2. Csere:Pessoa, Iordache (kapusok), GULLDÉN4 (1), A. RODRIGUES5, Varzaru1 (1), Curea, Vetkova, Bazaliu 2, Nan. Edző:Kim Rasmussen
VARDAR SZKOPJE: Leynaud – Radicsevics 2, B. Lazovic 2, LEKICS 6 (1), Althaus 1, Penezic 1, Dembélé 4. Csere:Szuszlina (kapus), Zebic1 (1),A. Klikovac1, Damnjanovics1, Hmirova1, Risztovszka, Covic1. Edző: Indira Kasztratovics
Az eredmény alakulása. 2. perc:0–1.13. p.:7–1.21. p.:11–5.40. p.:18–10.44. p.:22–11.52. p.:25–16
Kiállítások:6, ill. 4 perc
Hétméteresek:4/3, ill. 5/2

KORÁBBAN
GYŐRI AUDI ETO KC–BUDUCSNOSZT PODGORICA (montenegrói) 21–20 (11–8)

Ennél szorosabbra számítottunk. Ahogy Kim Rasmussen, a bukaresti CSM edzője a meccs előtt hangsúlyozta, ugyan neki is van világbajnoka és európai kupagyőztes játékosa, az előző két final fourban egyaránt harmadik helyen végző Vardar Szkopje mégiscsak nagyobb tapasztalattal indulhatott neki a Budapestre vezető útnak. Ehhez képest a bukarestiek az elődöntőben lelépték a szkopjeieket…

Pocsékul kezdett a Vardar, a kék mezes CSM sokkal gyorsabban nyugodott meg, és ugyan a Rasmussen-csapat játékában is volt néhány hiba, a túloldal ordas figyelmetlenségeit kihasználva a félidő közepére kényelmes előnyt harcolt ki, 7–1-re elhúzott. A piros dresszbe öltözött macedón együttes teljesen elbizonytalanodott, a Vardar eddigi legjobb BL-góllövője, Andrea Penezic annyira kiesett a ritmusból, hogy le kellett cserélni, ám Andrea Lekicset is láttuk már jobb formában játszani.

Eközben a bukarestiek rendre megtalálták a hézagokat a védelemben, a nem feltétlenül villámléptű Oana Manea is leindulta a szkopjeieket, de különösen Jelena Grubisicet kellett dicsérni, aki parádésan teljesített, már az első félidőben tíz fölötti védést produkált, és akadt olyan pillanat, amikor 70 százalék feletti volt a hatékonysága.

A félidei 14–9 után sejteni lehetett, hogy ha a Vardar nem talál sürgősen magára, akkor ezúttal sem lesz esélye a fináléba jutásra, azonban a nagy akarás csak újabb hibákat szült, és ahelyett, hogy csökkent volna a felek között a távolság, inkább nőtt. A kivetítőből az erőt hiába váró, tehetetlenül „meccselő” másodedző, David Davis csupán szemlélője volt az eseményeknek. Jellemző jelenet, amikor Indira Kasztratoviccsal majd’ egy percen át keresték az időkérést jelző táblát, ám mire megtalálták, kaptak két üres kapus gólt, aztán már nem is volt értelme letenni a zöld kártyát.

Nagyon simán zárult a találkozó, a végén Rasmussen már vasárnapra gondolva is tartalékolhatott, és úgy lett 27–21 a vége, hogy az eredmény a Vardar számára hízelgő.

REAKCIÓK

„Csak keresem a szavakat. Hihetetlen, milyen teljesítményt nyújtottak a lányok – mondta a CSM győztes hadvezére, Kim Rasmussen. – Csak pillanatokra bizonytalanodtunk el, amúgy várakozáson felül teljesítettünk, és az egész meccset kontrolláltuk. Nem mi voltunk az esélyesek, de nem féltünk megragadni az esélyt, és éltünk a kínálkozó lehetőséggel, nagy dolog, hogy bejutottunk a fináléba.”

„Nem érdemes abba belemenni, hogy tavaly a szkopjeieknél dolgoztam, és most őket kiverve jutottunk a döntőbe. Nem a bizalomról szólt az a kérdés, kölcsönösen éreztük úgy, hogy nem illünk egymáshoz. A klubnál minden embernek hálás vagyok, hogy kaptam ott egy lehetőséget, nagyon szerettem a klubot, de nem működött a közös munka.”

„Új csapatként érkeztünk ide, és hatalmas siker, hogy bejutottunk a döntőbe – kereste a szavakat a találkozó után Isabelle Gulldén, a bukarestiek irányítója. – Remek volt a taktikánk a meccsre, szinte minden bejött, amit elterveztünk. Csodás, hogy holnap megmérkőzhetünk a Győrrel, holnap is ilyen elszántsággal kell játszani, és győzelemre kell törekednünk.”

„Katasztrofálisan játszottunk, így nem is érdemeltük meg, hogy bejussunk a döntőbe. Az egész szezon leggyengébb játékát nyújtottuk az elődöntőben, ami elkeserítő” – jelentette ki csalódottan David Davis, a szkopjeiek másodedzője.

„Hogy mi ment rosszul? A védekezés és a támadás. Mindkettőben nagyon gyengén teljesítettünk. Jelena kiválóan védett, mi pedig rengeteget hibáztunk, annyit, amennyit nem szabad. Úgy tűnik, jövőre negyedszer is vissza kell jönnünk, és újra meg kell támadnunk a trófeát” – fogalmazott Andrea Lekics, a Vardar korábbi győri átlövője.

HELYOSZTÓK (vasárnap)
15.15: BUDUCSNOSZT PODGORICA (montenegrói)
–VARDAR SZKOPJE (macedón)
Vezeti: Karina Christiansen, Line Hesseldal Hansen (dánok)
17.45: GYŐRI AUDI EO KCCSM BUCURESTI (román)
Vezeti: Kjersti Arntsen, Guro Röen (norvégok)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik