Női kézi BL: a Buducsnoszt kapta az ETO-t kiejtőt a final fourban; itt az új trófea!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.14. 11:37
Kisorsolták a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének menetrendjét. A május 9-i elődöntőben a a címvédő Győri Audi ETO KC-t kiejtő macedón Vardar Szkopje a montenegrói Buducsnoszt Podgoricával csap össze, a norvég Larvik pedig az orosz Dinamo Volgograddal. Az eseményen egyúttal bemutatásra került az új BL-trófea.

A Győrt kiejtő Vardar Szkopje a Buducsnoszt Podgoricával csap össze a négy között (Fotó: Szabó Miklós)
A Győrt kiejtő Vardar Szkopje a Buducsnoszt Podgoricával csap össze a négy között (Fotó: Szabó Miklós)
A Győrt kiejtő Vardar Szkopje a Buducsnoszt Podgoricával csap össze a négy között (Fotó: Szabó Miklós)

Vetési Iván, az MKSZ és a szervezőbizottság elnöke elmondta, örülnek hogy újra otthont adhatnak a négyes döntőnek, de sajnálja, hogy nincs magyar együttes a final fourban. Vetési egyúttal reményét fejezte ki, hogy a nőknél Budapest töltheti be a jövőben Köln szerepét.

Vetési Michael Wiederer EHF-főtitkárral közösen ezt követően kisorsolta az elődöntő párosítását. Elsőként a Larvikot húzták ki, majd a Vardar Szkopjét, aztán a norvég csapat ellenfele a Dinamo Volgograd, a macedóné a Buducsnoszt Podgorica lett.



Érdekesség, hogy a Vardar Szkopje és a Buducsnoszt Podgorica a tavalyi négyes döntőben is összecsapott egymással az elődöntőben, akkor a montenegróiak hosszabbításban 22–20-ra nyertek, de a fináléban kikaptak a Győrtől.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, FINAL FOUR (BUDAPEST)
ELŐDÖNTŐ (május 9.)

Larvik (norvég)–Dinamo Volgográd (orosz)
Vardar Szkopje (macedón)–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)
A mérkőzések kezdési időpontjai 14.15 és 16.45, később döntik el, melyik találkozót rendezik előbb, melyiket később.

A 3. HELYÉRT (május 10.)
Az elődöntő vesztesei 14.30

DÖNTŐ (május 10.)
Az elődöntő győztesei 17.00

AZ ÚJ TRÓFEA


A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen rendezett eseményen bemutatták az új BL-trófeát, amit az intézmény diákjai készítettek.

Az EHF és az MKSZ kezdeményezésére kiírt meghívásos pályázatra eredetileg hat csapattól – amelynek tagjait a MOME korábbi és jelenlegi diákjai alkották – érkezett pályamű, amelyek közül az EHF, az EHF Marketing, az MKSZ, valamint a MOME képviselői által alkotott zsűri választotta ki a legjobbat. A győztes terv Sipos Balázs és Ádám Krisztián munkája, mindketten az egyetem végzett diákjai.

Az új trófea
Az új trófea


STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK

A Podgoricából Marina Rajcsics (balra), 
a Vardarból Jovanka Radicsevics volt ott a sorsoláson
A Podgoricából Marina Rajcsics (balra), a Vardarból Jovanka Radicsevics volt ott a sorsoláson

Négy nemzet csapatai mérkőznek meg az új BL-trófeáért. A norvég Larvik idáig mindegyik meccsét megnyerte, az orosz Dinamo Volgograd tizenöt év után először szerepel a legjobb négy között. A 2014-es résztvevők közül visszatér a bronzérmes macedón Vardar Szkopje és a Győr elleni fináléban vereséget szenvedő montenegrói Buducsnoszt Podgorica.

A Larvik és a Buducsnoszt a legveszélyesebb támadásban, mindkét korábbi BL-győztes 391 gólt lőtt. A Podgorica a másik oldalon is remekel, a montenegrói védelem tizennégy mérkőzésen veretlen és a legkevesebb gólt kapta (287), az övé a legjobb gólkülönbség (104) a négyes döntő résztvevői közül.

A sorozat legjobb gólszerzője Cristina Neagu, a Buducsnoszt Podgorica balátlövője 92-szer talált be az ellenfelek kapujába. Az egymeccses csúcsot Nora Mörk, a Larvik jobbátlövője és Szanja Damnjanovics, a Viborg szerb játékosa tartja, mindketten 12 gólt lőttek.

Az EHF-kupában és a KEK-ben azt sorsolták ki Bécsben, hogy mely csapatok kezdjenek otthon a döntőben. Az előbbi kupában az Érdet búcsúztató orosz Rosztov Don a dán Tvis Holstebro vendége lesz az első felvonáson, majd a visszavágó lesz Rosztovban. A KEK-ben pedig az FTC-Rail Cargo Hungariát kiejtő dán Midtjylland a francia Fleury Loiret otthonában játszik először, és Dániában lesz a második felvonás.

FINAL FOUR
Helyszín: Budapest, Papp László Sportaréna
Időpont: 2015. május 9-10.
A FINAL FOUR MEZŐNYE: Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Dinamo Volgograd (orosz), Larvik (norvég), Vardar Szkopje (macedón)
Jegyvásárlás: jegyed.hu (árkategóriák: 39 990 Ft, 27 990 Ft, 19 990 Ft, 9990 Ft – a jegyek mindkét játéknapra érvényesek)
A legfrissebb híreket itt találja a női kézilabda Bajnokok Ligájáról!
FINAL FOUR (BUDAPEST)
DÖNTŐ – MÁJUS 10.
Az elődöntő győztesei
A 3. HELYÉRT – MÁJUS 10.
Az elődöntő vesztesei
ELŐDÖNTŐ – MÁJUS 9.
Larvik (norvég)–Dinamo Volgograd (orosz)
Vardar Szkopje (macedón)–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)
NEGYEDDÖNTŐ
Vardar Szkopje–GYŐRI ETO
24–18
27–27
51–45
Thüringer HC–Larvik
26–29
18–36
44–65
Viborg–Buducsnoszt
22–28
19–2941–57
HCM Baia Mare–Dinamo Volgograd
25–2325–30
50–53
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik