nemzetisport.hu 2020.06.02 18:17 Frissítve: 2020.06.03 14:24

Női kézi: Bartha Csabát ismét elnöknek választották Győrben

Kedden újabb három évre megválasztották a Győri Audi ETO KC elnökének Bartha Csabát – derül ki a klub közleményéből.

 

A Győri Audi ETO KC elnöksége (Fotó: Győri Audi ETO KC)

 

Mint a klub közleményéből emlékeztet rá, Bartha Csaba 2016. augusztus 2-től tölti be tisztségét az egyesület vezetésében, és az azóta eltelt időszakban a klubbal három Bajnokok Ligája és három magyar bajnoki győzelem mellett két Magyar Kupa-aranyérmet is szerzett.

A klubvezető megbízása eredetileg csak 2021. májusában járt volna le, ám a klub 2020. évi rendes közgyűlésén új tagokat választottak be az elnökségbe, így Bartha Csaba is jobbnak látta, ha lemond tisztségéről, és újra pályázik a posztra azért, hogy szinkronban legyen az elnök és az elnökség mandátuma.

„Rendkívül megszerettem az elmúlt majd négy év alatt a klubot és a várost. Számomra nem volt kérdés, hogy folytatni szeretném a megkezdett munkámat. Kihívásokkal teli időszak előtt állunk, ki kell mondani: a koronavírus okozta gazdasági helyzet komoly hatással lesz minden egyesületre, így a Győri Audi ETO KC-ra is, gyakorlatilag válságmenedzselésre is készülünk, de azt hiszem, hogy felkészülve várjuk a helyzetet és biztos vagyok benne, hogy az Elnökséggel közösen megoldjuk az előttünk álló feladatokat” – nyilatkozta Bartha Csaba.

„Nem volt nehéz döntenie az elnökségnek, hiszen 2016-tól egyesületünk legsikeresebb időszakát éltük meg Dr. Bartha Csaba vezetésével. Javaslatomra egy minden szempontból alkalmas, kitűnő szakember folytathatja munkáját a világ egyik legjobb kézilabda csapatának élén. Mindannyian bízunk abban, hogy jövőnk is legalább ilyen sikeres lesz, és kitűnő szurkolóinkkal és nagyszerű szponzorainkkal közösen továbbra is emlékezetes győzelmeket élhetünk majd át” – fogalmazott Vanyus Attila, a klub örökös tiszteletbeli elnöke. 

Bartha Csaba feladatai bővültek, hiszen a női kézilabda szakág egyik államilag elismert akadémiája Győrben került megalapításra, melynek vezetői tisztségét is ő látja el. 

„A győri kézilabda műhely munkásságát országszerte elismerik, évtizedek óta élen járunk a fiatal sportolók nevelésében, ezért örömmel vettük, hogy a magyar kormányzat az új akadémiai rendszerben is szerepet szánt klubunknak. Nagy lehetőség előtt állunk, éppen ezért sok feladat vár ránk a következő pár évben, de hiszem, hogy a lehetőséggel élni tudunk, és még minőségibb munkával jobb sportolókat képezhetünk a rangos magyar sportélet számára” – mondta az elnök.

 

2020.07.10 17:45:41

Kézilabda JOCHA KÁROLY

A világhírű menedzser a kézilabdán kívül az atlétikában és a téli sportágakban is maradandót alkotott.

2020.07.08 22:05:14

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Sorozatunk újabb részében visszamegyünk a kilencvenes évekig, amikor a válogatott történelme egyik legnagyobb sikerét érte el 1997-ben.

2020.07.04 22:02:29

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Játékunkra továbbra is érvényes, ami a labdára: nem a küzdelem, a békétlenség, az indulat, hanem az öröm, az élmény, a szórakozás forrása.

2020.07.03 18:57:56

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az édesapa piszkosult akart nyerni, a fia szorgalmával kompenzálta, hogy nem volt kiugróan tehetséges. Mindketten válogatottak lettek a sportágukban.