Női kézi: Bartha Csaba szerint egyedülálló volt a Győr szezonja

Vágólapra másolva!
2019.05.16. 18:03
null
Tomori elérzékenyült a búcsúztatásakor (Fotó: H. Baranyai Edina/Kisalföld)
Egyedülállónak nevezte a Győri Audi ETO KC 2018–2019-es szezonját a klub elnöke csütörtökön a kézilabdacsapat évadzáró szponzori eseményén.

Bartha Csaba felidézte: a klub egymást követően háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, megvédte a Magyar Kupa-győzelmét és a magyar bajnoki címét. Az elnök hangsúlyozta: ez a siker a támogatók, szponzorok és a szurkolók nélkül nem lehetséges.

Hozzátette: a következő szezonra is ugyanilyen erős keretet alakítottak ki, egyben reményét fejezte ki, hogy hasonló sikereket is érnek majd el. „Egyedülálló év volt, de talán nem megismételhetetlen. Jövőre is szeretnénk, ha az évzárón itt lenne az asztalon mindhárom serleg” – fogalmazott az elnök.

A klubelnök kitért Danyi Gábor vezetőedző munkájára is, akinek meglátása szerint nehéz a feladata, mert ahhoz, hogy a lányok győzni tudjanak, mindennap új kihívással, valamint a megújulás lehetőségével kell motiválnia a csapatot.

Emlékeztetett: a klub elnöksége a szakmai stáb, köztük Danyi Gábor pozícióját is megerősítette a következő szezonra.

Borkai Zsolt polgármester a város további támogatásáról biztosította a klubot. Hangsúlyozta: egy együttes sikerében nemcsak a teljesítmény, hanem a nyugodt háttér is kiemelten fontos.

Lőre Péter, az Audi Hungaria Zrt. vállalati kommunikációs és kormánykapcsolati igazgatója arról beszélt, hogy a közelmúltban újabb, hosszú távra szóló szponzori szerződést írtak alá a klubbal. Kiemelte, hogy az Audi-konszern által támogatott első osztályú csapatok közül a győri a legeredményesebb, mert öt Bajnokok Ligája-győzelemmel csak az ETO rendelkezik közülük.

Az eseményen elbúcsúztatták a kölcsönbe vagy végleg távozó játékosokat, így a fiatalok közül Ács Biankát, Szilovics Fannit és Varga Emőkét (utóbbi nem tudott jelen lenni, klubja, a Fehérvár kötelezettségei miatt), míg az első csapatból eligazoló Crina Pinteát, Nora Mörköt, Tomori Zsuzsannát és Nycke Grootot – írja a kisalfold.hu.

A győri együttes az idénybeli utolsó meccsét pénteken játssza hazai pályán a Mosonmagyaróvár ellen. A mérkőzés végén adja át a Magyar Kézilabda-szövetég a bajnoki aranyérmeket és a serleget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik