Az álmok és a valóság között jelentős a különbség – Ambros Martín

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.02. 23:46
null
Ambros Martín Elek Gáborral közösen irányítja a <br />jövőben a női válogatottat (Fotó: Korponai Tamás)
A Magyar Kézilabda-szövetség kedden sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a női válogatott szakmai munkájának irányítását Ambros Martín (Győri Audi ETO KC) és Elek Gábor (FTC-Rail Cargo Hungaria) veszi át, a férfi nemzeti csapattól pedig az Eb-kudarc után távoznia kellett Talant Dujsebajev szövetségi kapitánynak.  Ambros Martín a Nemzeti Sportnak nyilatkozva elmondta: nem ott tart a női szakág, ahol szeretne lenni, igazi kihívásnak ígérkezik a munka a válogatottal. Igaz, az előrelépés lehetősége is adva van.

– Számított rá, hogy megtalálja a feladat?
– Eszembe se jutott, az utolsó hetekben úgyis az ETO-ra összpontosítottam. Meglepett a szövetség vezetésének felkérése, de kellemesen, és nem is tudtam nemet mondani. Negyedik éve élek Magyarországon, rengeteg szép élményt adott nekem az ország és a kézilabda, a tiszteletemet fejezem ki azzal, ha vállalom a nem könnyű, de igazi kihívásnak ígérkező munkát a válogatottnál.

– Milyen erős most a magyar kézilabda?
Az álmok és a valóság között jelentős a különbség, a sportág női szakága sem ott tart, ahol szeretne lenni. De a Győr és a Ferencváros helytállása mutatja, van lehetőség az előbbre lépésre. Fiatalokból, tehetségekből nincs hiány, jó szakmai munkával, célirányos képzéssel idővel el lehet jutni az európai elitbe.

– Elek Gáborral beszéltek már?
– Nem, de ismerem szakmai felkészültségét, elhivatottságát, és tisztelem az eredményeit. Meg fogjuk találni a közös nevezőt. Az a legfontosabb, hogy az új válogatott keretet mentálisan jól felkészítsük az Eb-selejtezőkre. Különleges taktikát aligha volna időnk begyakorolni addig.

– Mi történik, ha sikerrel teljesítik a feladatot?
– Olyan messzire ne menjünk, még az első két selejtező meg az ETO sikeres BL-szereplése a fontos. A többi a nyárig úgyis kialakul, úgyhogy a válaszom az, hogy mindent a maga idejében...

A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN INTERJÚT OLVASHATNAK A TÁRSKAPITÁNY ELEK GÁBORRAL, ILLETVE ÖSSZEÁLLÍTÁST AZ MKSZ SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJÁRÓL, MELYEN VÁLTOZTATÁSOK SORÁT JELENTETTE BE A SZÖVETSÉG.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik