nemzetisport.hu 2015.01.08 13:15 Frissítve: 2015.03.17 02:13

Női kézi: A szezon legfontosabb célja teljesült - Kelecsényi

Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC klubelnöke a klubhonlapnak adott interjúban elárulta, legfontosabb személyes célja teljesült azzal, hogy sikerült 2018-ig meghosszabbítani Ambros Martín vezetőedző szerződését.

 

 
Martín: Amíg egy játékosunk is van, nyerni akarunk a BL-ben

„A konkrét tárgyalásunk körülbelül öt percig tartott, aztán egymás tenyerébe csaptunk – mondta Kelecsényi Ernő klubelnök a győri klubhonlapnak adott interjúban. – De természetesen ezt megelőzően folyamatosan zajlott közöttünk a szakmai egyeztetés, a közös célok kitűzése, az egyes problémák közös megoldása. Ambros szakmai felkészültségét és edzői képességeit az eredmények igazolják, szerintem sokan egyetértenek velem abban, hogy jelenleg a nemzetközi női kézilabdamezőnyben ő az első számú edző. Ám legalább ennyire fontos az, hogy kiválóan tudunk együtt dolgozni, mert a szakmai kvalitásai mellett emberileg is olyan értékeket képvisel, amelyek ugyanúgy hozzájárultak klubunk elmúlt évekbeli sikereihez. Amikor egy-egy potenciális játékossal elkezdjük a tárgyalásokat, az első számú kérdésük az, hogy ki lesz az edző. Ezért számomra a szezon legfontosabb célja az volt, hogy Ambrosszal meghosszabbítsuk a szerződést, és további évekre profitáljunk az ő know-how-jából.”

„A felnőttcsapat az ő irányításával Európa első számú női együttesévé vált, amely szintet természetesen szeretnénk minél tovább fenntartani. Továbbá úgy gondolom, hogy szakmai tapasztalatait, tudását feltétlenül érdemes az utánpótlásképzésünkben is hasznosítani. Rengeteget beszélgettünk vele ennek részleteiről, ezt ő is egy újabb nagy kihívásként éli meg. Hogy mindez az utánpótlásképzés napi munkájába milyen módon épül be, a jövő feladata lesz. A hosszú távú célunk mindenképpen az, hogy az ország legnagyobb, ezeregyszáz fős kézilabda utánpótláscentrumát Európa legsikeresebb bázisává fejlesszük.”

2019.07.13 21:43:32

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Valóban csupán karnyújtás a végtelen? Vagy a gyémánt még csiszolatlan, és pusztán a szerencsés napállásnak köszönhetően esett rá egyszer, talán egyetlenegyszer éppen úgy a fény, hogy teljes pompájában ragyogott?

2019.07.10 23:51:02

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. A célkereszt az én mellemen lesz.

2019.07.05 18:43:29

Kézilabda SIMON JÓZSEF

Nagy László vérbeli, társait magával ragadó csapatkapitány volt Veszprémben és a válogatottban.

2019.06.28 17:24:53

Kézilabda SIMON JÓZSEF

Mi volt az oka, hogy Nagy László Barcelonában „ragadt”, és vonakodott hazajönni?

2019.06.28 17:55:32

Kézilabda PAPP BÁLINT

Az egész idényben két döntetlenjük volt, de férfiasabb, gyorsabb játékkal a jövőben még jobbak lehetnek.