H. K. 2020.01.16 13:52 Frissítve: 2020.01.17 13:23

Női kézi: rasszista inzultus érte a Siófok légiósát, a DVSC elnézést kért szurkolói miatt

A DVSC kézilabdacsapata bocsánatot kért a szurkolók szerdai, rasszista magatartása miatt.

Gnonsiane Niombla támadásánál néhány DVSC-szurkoló huhogott (Fotó: Török Attila)

 

A Debrecen szerdán a Siófokkal csapott össze (30–39), ám miként a dvsckezilabda.hu fogalmaz, „a találkozó jó hangulatát megzavarta egy jelenet, melynek során néhány másodpercig huhogtak a hazai szurkolók a siófoki Gnonsiane Niombla támadásánál”.

Az eset után a Tor Odvar Moen, a Siófok trénere, valamint Nerea Pena, a gárda játékosa is felháborodva konstatálta a történteket.

„Szomorú vagyok amiatt, hogy amikor a játékosunk sokadszor szerzett gólt, a szurkolók nem megfelelő magatartást tanúsítottak. Szeretném, ha a klub és a szövetség tenne az ellen, ami ma történt, és a jövőben nem ismétlődne meg” – mondta Moen.

A szakember után Pena is elmondta a véleményét az esetről.

„Mint csapatkapitány, nekem is itt kell ülnöm, és ugyanannyira szomorú vagyok, mint az edzőm. Hét éve itt vagyok Magyarországon, de velem még sosem történt hasonló, nagyon szégyellem, hogy manapság ilyen megtörténhet. Csak annyit szeretnék mondani, hogy az egész csapat Niombla mellett áll, és remélem, hogy hasonló sohasem történik meg a jövőben.” 

Később maga Gnonsiane Niombla is megszólalt, ő az Instagram-oldalán szintén azt írta, hogy még sosem tapasztalt hasonlót korábban, s köszöni a csapatnak, hogy támogatja. 

„Oktatás 0, viselkedés 0, agy 0” – tette hozzá a posztban.

 

Tellement heureuse de cette victoire Tellement heureuse d'être de retour sur le terrain Jouer devant un public aussi raciste je n'avais jamais vécu cela, merci à vous, vous m'avez tellement donner de force! Éducation 0 comportement 0 cerveau 0 Allez bonne continuation

Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.Csütörtökön a DVSC a hivatalos honlapján adott ki közleményt az esettel kapcsolatban.

„Vezetőedzőnk, Köstner Vilmos rögtön a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón kinyilvánította bocsánatkérését a kollégájával, a Siófok edzőjével és csapatkapitányával szemben. Azonban ezúttal is őszintén elnézést kérünk Gnonsiane Niomblától, a Siófok csapatától, és minden sportbaráttól a klubunk, a csapat és a szurkolótábor nevében! Kinyilvánítjuk, hogy sportszervezetünk elhatárolódik a történtektől, határozottan elítéli azt, mint ahogyan minden kirekesztő, sértő megnyilvánulást. Kifejezzük továbbá, hogy mennyire nagyra becsüljük, elismerjük Gnonsiane Niombla teljesítményét és eredményeit, amit nem halványíthat el semmilyen nem kívánatos megnyilvánulás” – olvasható a DVSC közleményében.

A klub hozzáteszi, a mérkőzést követően elemezték a video- és hangfelvételeket, ezek alapján a huhogó szurkolókat nem tudták beazonosítani, de „nem szervezett megnyilvánulásról van szó”.

2020.01.19 13:15:31

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (Malmö, összefoglaló), HATÁR DÁVID (Budapest, percről percre)

A szünetben még háromgólos hátrányban voltunk, Bánhidi és Ligetvári vezetésével azonban fordítottunk.

2020.01.18 21:35:13

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az 1996–97-es, remek képességekkel megáldott férfi kézilabdázó korosztály nem bekopogtatott a felnőttmezőnybe, hanem rárúgta az ajtót az őt kissé talán le is sajnáló elitre.

2020.01.17 15:19:42

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (Malmö, összefoglaló), BORBÉLY LÁSZLÓ (percről percre)

A 18. percben már tízzel vezettek Sagosenék, a szünet után feljöttünk négyre, de ennél közelebb nem kerültünk.

2020.01.14 19:56:37

Kézilabda NAGY PÉTER

A világklasszis svéd, aki Spanyolországot tartja otthonának és Szegeden tölti legszebb éveit, apaságról, technológiáról, a játék élvezetéről.

2020.01.16 23:20:53

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Percnyi üresjárat sincs.