Női kézi: a sérülésektől tizedelt Leipzig legyőzte a Győrt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.28. 20:49
null
Még sok munkája lesz Ambros Martínnak a kicserélődött kerettel (Fotó: Győri Audi ETO)
A Győri Audi ETO női kézilabdacsapata felkészülési mérkőzésen 26–23-ra kikapott a HC Leipzigtől.

A Handball Fiesta és a hétvégi Szuperkupa között Németország felé vette az irányt a Győri ETO, hogy megmérkőzzön a Fradi BL-selejtezős riválisával, a szeptember végi tornának otthont adó HC Leipziggel. A meccsről Susann Müller átigazolása kapcsán állapodott meg a két klub.

A lipcseieket valóságos sérüléshullám sújtja, a balátlövő poszton Anna Atladóttir és fiatal poszttársa, Nicole Lederer is súlyos vállsérülést szenvedett, féléves kihagyással számolhatnak. A helyükre igazolt román Roxana Alina Ioneac még nincs megfelelő fizikai állapotban. Ha ehhez hozzávesszük, hogy Anne Hubinger, valamint legújabban Karolina Kudlacz is kézsérüléssel küzd, akkor elmondhatjuk, nem ideális helyzetben várta az összecsapást a Leipzig. A németek a meccs előtt elmondták, nagy megtiszteltetés számukra, hogy a világ legjobb együttesével játszhatnak, így a hadra foghatók mindent megtesznek a pályán a jó eredményért.

A Győrnek is volt hiányzója, Heidi Löke el sem utazott, mivel allergiás panaszokkal küzd, ami a szemére is ráment. A Katja Schülke védéseire támaszkodó Leipzig kiegyenlített első félidőt követően 13–12-re vezetett a szünetben. A németek FB-oldala többször is „hihetetlennek” nevezte csapatuk teljesítményét, a második félidőben több góllal is elment a házigazda, és végül 26–23-ra győzött a körülbelül ezer néző előtt megrendezett felkészülési mérkőzésen. Susann Müller négy gólt lőtt korábbi csapatának.

„Nagyon jól játszott a Leipzig, mi is próbáltuk a legjobbunkat nyújtani, már csak a vasárnapi Szuperkupa miatt is, sokat harcoltunk, küzdöttünk, de ezúttal nem tudtuk azt hozni, mint ellenfelünk – mondta a meccs után Ambros Martín. – Nem vagyunk a legjobb passzban, ez tény, de a lehető leghamarabb el kell indulnunk felfelé. Sok idő és munka kell hozzá."

NŐI KÉZILABDA, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
HCL Leipzig (német)–Győri Audi ETO KC 26–23 (13–12)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik