Női kézi: a politika nyújt segítő kezet a Larviknak

Vágólapra másolva!
2015.02.19. 12:08
Vestfold megye úgy döntött, hogy segítő kezet nyújt a norvég Larvik női kézilabdacsapatának, és majdnem egymillió koronával támogatja a klubot a csődhelyzet elkerüléséért folytatott harcban.

„Fontosnak tartottuk, hogy segítsünk a világ egyik legjobb női kézilabdacsapatának, amely a megye jó hírét is öregbíti" – mondta Rune Hogsnes, a konzervatív párt vezetője.

A megye 500-800 ezer norvég korona közötti összegű szponzori támogatást nyújthat a Larviknak, emellett segít a közösen tulajdonolt aréna tartozásainak rendezésében.

„Nagyon jó hírek ezek, de még sok munka vár ránk" – mondta Harald Gaupen, a Larvik ügyvezető igazgatója.

Mint korábban megírtuk, a Larvik költségvetéséből 5 millió norvég korona (177 millió forint) hiányzott, amit február 20-ig kellett volna előteremteniük a helyzet stabilizálásához. Az említett határidő azóta február 27-re módosult, és a megyei segítséggel már négymillió összejött a szükséges összegből.

Gaupen világossá tette, hogy csökkenteniük kell a játékoskeret létszámát, valamint a kiadásokat. A Larvik játékosai eddig megúszták a fizetéscsökkentést. A szezon végén olyan válogatottaknak jár le a szerződése, mint Karoline Breivang vagy Linn Jörum Sulland.

A Larvik sorozatban már 31 győzelmet aratott a szezonban, a Bajnokok Ligája középdöntőjében hibátlan mérleggel áll a Győri ETO előtt. A két csapat február 28-án játssza a „visszavágót”, Győrben korábban 26–25-re nyert a norvég csapat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik