nemzetisport.hu 2018.12.20 10:31 Frissítve: 2018.12.20 11:21

Női kézi: a győri Eduarda Amorim magyar állampolgár lett

Csütörtökön Győrben magyar állampolgársági esküt tett Eduarda Amorim, a Győri Audi ETO brazil kézilabdázója.

 

A 32 éves világbajnok balátlövő 2009 óta tagja az ETO-nak, amellyel többek között négy Bajnokok Ligáját nyert.

Amorimot a polgármesteri hivatalban a korábbi MOB-elnök Borkai Zsolt, Győr polgármestere eskette fel.

„Igazán büszke vagyok, hogy megkaptam a magyar állampolgárságot
– idézi a Győr honlapja Amorimot. Nagyon régóta élek már itt, és úgy érzem, teljesen befogadott ez az ország. Magyarország a személyes és játékos-történelmem része már, és hatalmas megtiszteltetés, hogy Magyarország, benne Győr állampolgára lettem. Szeretném megköszönni a családom, a férjem, a klubom és Bartha Csaba elnök úr támogatását. Továbbá szeretném megköszönni ügyvédem, Németh Imre segítségét az egész folyamatban. Különösen szeretnék köszönetet mondani a magyar kormánynak, Győrnek, minden polgárának, Borkai Zsolt polgármester úrnak, akik lehetővé tették azt, hogy hivatalosan kimondhatom, hogy Magyarország is a hazám.”

„Nagy örömmel hallgattam, amikor Eduarda Amorim megkeresett, hogy szeretné a brazil mellett a magyar állampolgárságot is felvenni – így Bartha Csaba, az ETO elnöke. – Természetesen azonnal biztosítottam támogatásomról, ezért is voltam jelen, amikor ma letette az állampolgársági esküt, melyhez ezúton is gratulálok neki. Eduarda Amorim – Duda – eddigi győri kézilabdás pályafutása alatt rengeteget tett klubunk és Magyarország, a magyar sport sikereiért, igazi vezéregyéniséggé vált a pályán és a pályán kívül is. Profizmusával és hozzáállásával igazi példakép a feltörekvő generációk számára. Bízom benne, hogy még sok szép élménnyel gazdagodik az elkövetkező években Magyarországon egyaránt a pályán, s a civil életében is.” 

Special day! Just received my Hungarian citizenship Különleges nap a mai: megkaptam a magyar állampolgárságot #proud #honor #köszönömszépen

1,475 Likes, 36 Comments - Eduarda Amorim (@duda18amorim) on Instagram: "Special day! Just received my Hungarian citizenship Különleges nap a mai: megkaptam a magyar..."2020.07.08 22:05:14

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Sorozatunk újabb részében visszamegyünk a kilencvenes évekig, amikor a válogatott történelme egyik legnagyobb sikerét érte el 1997-ben.

2020.07.04 22:02:29

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Játékunkra továbbra is érvényes, ami a labdára: nem a küzdelem, a békétlenség, az indulat, hanem az öröm, az élmény, a szórakozás forrása.

2020.07.03 18:57:56

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az édesapa piszkosult akart nyerni, a fia szorgalmával kompenzálta, hogy nem volt kiugróan tehetséges. Mindketten válogatottak lettek a sportágukban.

2020.06.21 23:16:12

Kézilabda S. T. J.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.