Női kézi: a Győr vagy egy jó csapat - Herr Orsolya nyitott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.30. 10:14
null
A jó formában védő Herr Orsolya jövője bizonytalan (Fotó: NS-archív)
Herr Orsolya, a Győri Audi ETO válogatott kézilabdázója a DIGI Sport Reggeli Start című műsorának vendége volt. A sérülések miatt erősen megtizedelt BL-címvédő győriek vasárnap folytatják szereplésüket a legrangosabb európai kupasorozatban – a szintén hibátlan Larvikot fogadják –, míg kapusuk, akinek fontos szerep jut majd a csoportrangadón, a műsorban pályafutásának alakulására is kitért, tekintve, hogy a szezon végén lejár a szerződése.

 

„A Fradi elleni legutóbbi védéseim pályafutásom legjobb meccsei közé kerülnek; hatalmas volt a kihívás, még egyedül voltam kapusként, és hízelgő, hogy utána sokan Herr–FTC mérkőzésről beszéltek, de persze gólokat én nem tudtam lőni. A sérüléshullám sújtotta a csapatot, ugyanakkor engem fel is pörgetett, hiszen mi vagyunk az ETO, többet kell nyújtanunk. A bajnoki elsőség azért még nagyon sokára dől el, és bár bízom magunkban, nem becsülöm le a riválisokat" – mondta Herr Orsolya.

NŐI KÉZILABDA BL
KÖZÉPDÖNTŐ, 1. FORDULÓ
1. CSOPORT
HC Leipzig (német)–Vardar Szkopje (macedón) – jan. 30.
Dinamo Volgográd (orosz)–Buducsnoszt (montenegrói) – jan. 31.
Krim Ljubljana (szlovén)–Thüringer HC (német) – jan. 31.
2. CSOPORT
Győri Audi ETO–Larvik (norvég) – febr. 1., 18.45 (Tv: Digi Sport1 – élőben az NSO-n!)
Sävehof (svéd)–Baia Mare (román) – febr. 1.
Viborg (dán)–Metz (francia) – febr. 2.

A világ legjobb kapusának tartott Katrine Lunde nyár óta szülési szabadságon van, ám az már eldőlt, hogy az idény után távozik Győrből. A pótlására egy plusz egy évre szerződtetett horvát Jelena Grubisic megsérült, így utóbbi helyére a norvég klasszis honfitársa, Kari Aalvik Grimsbö érkezik majd. Vele két és fél esztendőre szerződtek, és hamarosan bevethető is lesz. Herr viszont jelenleg még házon belül van, ráadásul jó formában véd, az FTC-Rail Cargo Hungaria elleni győztes rangadón a mezőny legjobbjának bizonyult.

„Számítottam rá, hogy nem maradok egyetlen kapus, hogy igazolni fognak még a hosszú sorozatra. Nyomás alatt játszottam egyedül, ám ez sosem volt a fejemben, amikor felmentem a pályára. A most szerződtetett Grimsbőt természetesen ismerem, noha személyesen még nem találkoztunk, nagyon jó kapusról van szó. Nem ültek le velem külön, hogy kit hoznak, de azért lehetett számítani egy társra. Hogy ezzel milyen helyzet alakult ki? Nagyon remélem, hogy mellém igazoltak és nem elém, mert azt nehéz lenne feldolgozni egy ilyen fontos sorozat kezdetén. Bízom benne, hogy megosztjuk a terheket."

„A Larvik ellen nagyon nehéz meccsre számítunk, készülünk a lerohanásaikra, kemény lesz, de magabiztos győzelemre hajtunk. Magamat illetően most aláírnám az FTC elleni védési mutatóimat. A BL-ben a címünket a példátlan hiányzónévsor mellett nagyon nehéz lesz megvédeni. Százalékot nem mondanék; jussunk el a final fourba, onnantól bármi lehet" – latolgatott a válogatott hálóőr.

„Gondolkodik az ember már jelenleg is azon, hogy mi lesz vele a nyártól, de még csak most indulnak a tárgyalások. A középdöntős meccsek e hét végén kezdődnek, így egyelőre azokra koncentrálunk leginkább. Bízom magamban, és bízom abban, hogy sikerül jó csapathoz kerülnöm ezután is. Vagy itt maradni Győrben. Én mindenre kapható vagyok, a kérdés abszolút nyitva áll."

Herr Orsolya a hazai rendezésű Eb-n akár első számú kapus is lehetett volna, végül azonban a harmadik helyre szorult a házi rangsorban, ám ezt cseppet sem bánta, és már a decemberi világbajnokságra figyel.

„Ki kell jutnunk a vébére, hiszen olyan ellenfelet kaptunk, Ausztriát, amely ellen a kvalifikáció megoldható. Stabilan teljesítettem a klubban az ősszel, bizonyítottam, hogy ott a helyem a válogatottban, amelyben aztán az Eb-n már kevesebb szerepet kaptam. Emiatt azonban nem kenődtem el, mert posztriválisaim, Kiss Évi és Bíró Blanka is nagyszerűen teljesített."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik