nemzetisport.hu 2019.08.21 23:18 Frissítve: 2019.08.22 00:29

Női kézi: a Győr légiósának a vb-szereplése is veszélyben lehet

Visszaesés következett be a Győri ETO női kézilabdacsapatának norvég irányító-átlövője, Veronica Kristiansen állapotában, így pedig Thorír Hergeirsson szövetségi kapitány szerint a decemberi világbajnokságon való részvétele is veszélybe került.

 

Veronica Kristiansen további kihagyás elé néz (Fotó: Koncz György)

Mint korábban megírtuk, Kristiansen a szeméremcsonti ízület (szimfízis) gyulladásával bajlódik, emiatt három hónapos sportmentes szünetet javasoltak neki az orvosok. Az előző, Bajnokok Ligája-győzelemmel záruló idényt ugyan végigcsinálta a Győrrel, ám az ágyéki és medencetáji fájdalom miatt az egyéni edzésekből vissza kellett vennie.

 
Eduarda Amorim játéka kérdéses a Siófok elleni bajnoki rajton

A norvég Verdens Gang beszámolója szerint július végén újra csatlakozott a kézilabdás tréningekhez, aminek nem lett jó vége.

„Idő előtt kezdte el a kézilabdás edzéseket, visszaesés következett be az állapotában, és most ismét harcképtelen – mondta a VG-nek Thorír Hergeirsson, aki éppen Győrben tartózkodik, hogy személyes benyomásokat szerezzen a válogatott kerettagokról. – Nem tudjuk, meddig tart a felépülése. Még van idő a világbajnokságig, de minden bizonytalan. Jelen pillanatban elég távol van a részvételtől, nem lehet csak úgy »beesni« egy vébére.”

Nemcsak Kristiansen miatt fájhat a norvég szövetségi kapitány feje. A közelmúltban már beszámoltunk a Vipers kulcsembere, Henny Reistad gerincsérvéről, akit azóta már meg is műtöttek. Hergeirsson kizárta a játékát a vb-n; elmondása szerint még sok világesemény várhat rá a karrierje során, ahol fontos tagja lehet a válogatottnak.

Az említetteken kívül a norvégoknál a siófoki Kjerstin Solas és a rutinos Katrine Lunde is keresztszalag-szakadásból lábadozik, mint ahogy a hasonló sérülést elszenvedő győri Amanda Kurtovic sem ért még a rehabilitációja végére. A szintén az ETO-ban játszó, az idény végeztével tervezett térdműtéten áteső Kari Aalvik Grimsbö maga döntött a válogatottsága szüneteltetése mellett, míg Stine Skogrand két hónapja szült.

„Kihívásokkal teli időszak elé nézünk. Követjük a sérülésből lábadozók állapotát, de a figyelmünk nagy része a bevethetőkre irányul. Sok jó kézilabdázónk van, akik éhesek a sikerre. A vébénél nagyobb távlatban gondolkodunk, és senkinek az egészségét nem fogjuk kockáztatni” – tette hozzá Hergeirsson.

Annak ugyanakkor örülhet, hogy Nora Mörk már sorra játszotta a felkészülési meccseket új csapatával, a CSM Bucuresti-tel, mint ahogy Helene Fauske is felépült a térdsérüléséből.

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.

2020.05.01 19:53:09

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Rendnek kell lennie fejekben, lelkekben, öltözőkben és irodákban egyaránt, mert a rend csak így, a maga egészében értelmezhető, érzékelhető. Hiszen részeredmény és részsiker van, de részrend nincs.