Kézi: A csapat megfelelően, de nem optimálisan épül – Martín

Vágólapra másolva!
2015.11.26. 10:47
Ambros Martín, a Győri Audi ETO KC edzője többet várt a csapatépítéstől a szezon első felében, ennek ellenére szerinte a lényegi kérdések csak tavasszal következnek a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

„Ha a továbbjutókat nézzük az egyes csoportokból, megjegyezhetjük, hogy a mi csoportunkban mind a három csapat veszített pontot egymás ellen. Jelenleg nem igazán tudjuk, hogy ennek az az oka, hogy ez volt a legerősebb, legkiegyensúlyozottabb csoport, vagy pedig a többi, veretlen együttes erősebb a mieinknél. Ezt a kérdést majd az idő fogja megválaszolni” – adott értékelést a kisalfold.hu megyei portálnak Ambros Martín.kisalfold.hu megyei portálnak Ambros Martín.

NEM AKARTAK FÉLREVEZETNI
„A nyári bérletértékesítés során klubunk a tájékoztatásaiban nem hangsúlyozta kellően a bérletek őszi érvényességi idejét és a bérletek tavaszi megújításának szükségességét, ami félreértésekre adott lehetőséget – tisztázott bizonyos, klub körüli kérdéseket Kelecsényi Ernő klubelnök. – Szurkolóinkat semmiképpen sem szerettük volna félrevezetni, hiszen hosszú távra építkezünk, és számítunk rájuk a jövőben is. Ezért is csökkentettük az árakat a nyáron.”

„A jövőben kiemelt figyelmet fordítunk a tájékoztatás egyértelműségére, és drukkereink maradéktalan kiszolgálására. Az általunk kezdeményezett párbeszéd során tisztáztunk minden félreértést, és megállapodtunk aranybérletes szurkolóinkkal, hogy az ő éves belépőiknél jobban közelítjük egymáshoz az árat a szolgáltatásokkal. A mostani konstruktív egyeztetéseinket pedig a jövőben rendszeressé tesszük.”

„Az ellenfelek jelenlegi formája, állapota kevésbé fontos. Az sokkal érdekesebb lesz, hogy januárban és februárban hol tartanak, miután maguk mögött tudnak egy igazán kemény világbajnokságot, amelynek jelentős tétje is van, hiszen kvalifikációs lehetőséget jelent a riói olimpiára. Persze ha magukat a csapatokat, az ott szereplő játékosokat nézzük, akkor a legkeményebb ellenfél a Buducsnoszt és a Bukarest lesz, de a valósággal januárban szembesülünk” – tette hozzá a spanyol szakember.

„A csapat megfelelően épül, ám nem teljesen a saját optimális elvárásaink szerint. Sok munka van még hátra, hogy a gárda összeérjen, a világverseny után folytatjuk az építkezést.”

„A tizenhat játékosunkból tizennégy már a nemzeti válogatottjával edz, nagy részük biztosan ott lesz a dániai világbajnokságon. A torna után egy hét pihenőt mindenképpen kap mindenki, tehát – a helyezéseiktől függően – valószínűleg nem egyszerre térnek vissza Győrbe. A két ünnep között már együtt lesz a csapat, azaz egy hetet biztosan tudunk együtt gyakorolni, mielőtt elkezdődik a szezon második fele.”

A megyei portál beszámolt arról is, hogy a 2012-ben alapított Görbicz Anita-ösztöndíjat idén megosztva Pál Tamara és Szilovics Fanni kapta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik