Női kézi: A csapat még soha nem volt ilyen erős, mint most – Bartha

Vágólapra másolva!
2017.09.07. 13:20
Az új bajnoki szezon első hétvégéjét követően Bartha Csabával jelent meg hosszabb interjú a Győri Audi ETO KC hivatalos oldalán. Az elnök az új szezon elvárásai mellett betekintést engedett a zöld-fehér együttes rövid és hosszú távon megvalósításra váró terveibe.

Az elmúlt szezonban az ETO a klub története során – 2013 és 2014 után – harmadik alkalommal emelhette magasba a Bajnokok Ligája győztesének járó trófeát. Bár a győriek a Magyar Kupa döntőjében alulmaradtak az FTC-vel szemben, Bartha Csaba így is eredményes első évet zárt Győrben.

„Mindenképpen elégedett vagyok a tavalyi évvel, bár a Magyar Kupa elvesztése számomra is fájó pont volt, hiszen az első trófea lehetett volna, amit a klubbal én is átélek – a BL-győzelem és a magyar bajnoki cím azonban gyorsan feledtette velem a szomorúságot. Az élet mindig tartogat meglepetéseket és kihívásokat – azt is egy újabb kihívásnak tekintem, hogy ebben az idényben a Magyar Kupát is elhódítsuk. Hiszem, hogy a csapat még soha nem volt ilyen erős, mint most” – mondta Bartha Csaba.

„Tavaly Ambros Martín vezetőedzővel hónapokat dolgoztunk azon, hogy a lejárt szerződésekről, a játékosaink jövőjéről döntsünk. Korábban is elmondtam, hogy nagyon rossz játékospolitikával szembesültem érkezésemkor, hiszen tizenegy játékos szerződése járt le egyidejűleg, ez számomra elfogadhatatlan. Ennek a kihívásnak az orvoslása rendkívül sok energiával járt, de örömmel tölt el bennünket, hogy csapatunk meghatározó játékosai minket választottak, és a továbbiakban is folytatják velünk a munkát Győrben.”

„Annak külön örülök, hogy három világsztárt is sikerült igazolnunk a Győri Audi ETO KC játékoskeretébe az új szezonra, hiszen legnagyobb BL-riválisaink – mint például a Rosztov, a Bukarest vagy akár a Vardar – eddig is nagyon komoly játékerőt képviseltek, a nyár folyamán azonban még tovább erősödtek. Nekünk sem szabad tehát tétlenkednünk, de úgy gondolom, jó úton haladunk, és a céljaink eléréséhez szükséges megfelelő játékoskeretet tudtuk kialakítani.”

A nemzetközi porondon is kiváló eredményekkel büszkélkedő, tapasztalt játékosok mellett több, a Győri Audi ETO KC utánpótlásbázisában nevelkedő fiatal tehetség is bizonyítási lehetőséget kapott a legjobbak között.

„A fiatal játékosok szerződtetése nem követelmény, hanem alapfeladatunk, hiszen hat olyan játékos kapott az elmúlt évben profi szerződést klubunktól, aki a serdülő és ifjúsági korosztályban már bizonyította tehetségét. Ők azok a játékosok, akik a jövőben akár a Győri Audi ETO KC felnőttkeretében is megmutathatják magukat. Az idei szezonban is fognak kapni lehetőséget, hogy letegyék névjegyüket, de azt ki kell jelentenünk, hogy jelen pillanatban utánpótlás-játékosként tartjuk őket számon, még ha az első csapat keretét alkotják is.”

A teljes interjút itt olvashatják el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik