HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2018.08.29 13:31 Frissítve: 2018.08.29 18:07

Női kézi: a biztos bennmaradás a cél Budaörsön

A stabil játék kialakítása, valamint a biztos élvonalban maradás a célja a női kézilabda NB I-ben negyedik szezonját kezdő budaörsi klubnak.

HIRDETÉS

 

A jövőben is csak magyar játékosokból áll majd a Budaörs (Fotók: budaorshandball.hu/Pozsonyi Roland)

Mihály Attila vezetőedző a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, az idei nyáron kevesebb volt a játékosmozgás a csapatnál, mint a korábbi években.

„A felkészülési időszakban nagyjából az történt, amit elterveztünk, mind az edzéseken, mind pedig a felkészülési mérkőzéseken” – mondta a szakember, aki szerint az elsődleges cél, hogy az együttes kevesebb megingással, állandó jó teljesítményt nyújtson, ugyanakkor szeretnék „szép és látványos játékkal” kiszolgálni a szurkolókat.

A budaörsi csapathoz négy játékos, Dávid-Azari Fruzsina, Hajduch Csenge, Horváth Laura és Kastl Anna érkezett a nyáron, nyolcan pedig meghosszabbították a szerződésüket.

Meló Ádám, a klub ügyvezetője kijelentette, hogy az eddigiekhez hasonlóan a jövőben is csak magyar játékosokból áll majd a csapat, s szeretnének minél több fiatal kézilabdázónak is lehetőséget adni.

„Az utánpótlás-nevelést illetően azt kell tudni, hogy csaknem 300 sportolóval foglalkozunk, a sulikézi elnevezésű programban pedig mintegy 600 budaörsi és környékbeli iskolást igyekszünk megtanítani a kézilabda alapjaira” – mondta Meló.

Hornyák Ágnes csapatkapitány, aki egyben az utánpótlásért felelős szakmai igazgató-helyettesként is dolgozik az egyesületnél, jelezte, hogy nyolc általános iskolába mennek el a szezon során, és a harmadik osztályosoknak tartanak majd testnevelés óra helyett kézilabda edzést.

„Azért választottuk ezt a korosztályt, mert ez az az életkor, amikor a gyerekek már eldönthetik, hogy szeretnének-e komolyabban foglalkozni a sportággal” – mondta Hornyák. Hozzátette, májusban egynapos kupát rendeznek, amely jó alkalom a toborzásra.

Az elmúlt idényben tizedik Budaörs a hétvégén rajtoló NB I első fordulójában Békéscsabára utazik szombaton.

BUDAÖRS 2018–2019
Érkezett:
Dávid-Azari Fruzsina (jobbszélső, DKKA), Hajduch Csenge (jobbátlövő, DVSC-TVP), Horváth Laura (balátlövő, NEKA), Kastl Anna (kapus, Vasas SC)
Távozott: Juhos Kata (jobbszélső, visszavonult), Berta Bianka (irányító, Mohács), Brettner Zsófia (irányító/átlövő, Eszterházy KESC), Kemény Dóra (balátlövő, KNKSE), Farkas Evelin (balszélső/irányító, ?)
Edző: Mihály Attila

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.18 16:01:28

Kézilabda nemzetisport.hu

Öt gól is volt már a Szeged hátránya, végül egy pontot szereztek Bánhidiék a dánok ellen.

2018.11.17 18:09:04

Kézilabda nemzetisport.hu

Parádés kapusteljesítmény, hatalmas tempó: a címvédő kiütötte és kiejtette a Koprivnicát.

2018.11.17 15:22:15

Kézilabda nemzetisport.hu

A háromgólos idegenbeli vereség után itthon kilenccel nyert a bakonyi együttes.

2018.11.17 14:59:44

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS (Kristiansand)

Nyolc góllal nyertek a norvégok, Lunde lehúzta a rolót.

2018.11.15 13:03:47

Kézilabda nemzetisport.hu

A magyar válogatott a csoportban Hollandiával, Horvátországgal és Spanyolországgal találkozik.

HIRDETÉS
HIRDETÉS