MTI 2018.08.29 13:31 Frissítve: 2018.08.29 18:07

Női kézi: a biztos bennmaradás a cél Budaörsön

A stabil játék kialakítása, valamint a biztos élvonalban maradás a célja a női kézilabda NB I-ben negyedik szezonját kezdő budaörsi klubnak.

 

A jövőben is csak magyar játékosokból áll majd a Budaörs (Fotók: budaorshandball.hu/Pozsonyi Roland)

Mihály Attila vezetőedző a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, az idei nyáron kevesebb volt a játékosmozgás a csapatnál, mint a korábbi években.

„A felkészülési időszakban nagyjából az történt, amit elterveztünk, mind az edzéseken, mind pedig a felkészülési mérkőzéseken” – mondta a szakember, aki szerint az elsődleges cél, hogy az együttes kevesebb megingással, állandó jó teljesítményt nyújtson, ugyanakkor szeretnék „szép és látványos játékkal” kiszolgálni a szurkolókat.

A budaörsi csapathoz négy játékos, Dávid-Azari Fruzsina, Hajduch Csenge, Horváth Laura és Kastl Anna érkezett a nyáron, nyolcan pedig meghosszabbították a szerződésüket.

Meló Ádám, a klub ügyvezetője kijelentette, hogy az eddigiekhez hasonlóan a jövőben is csak magyar játékosokból áll majd a csapat, s szeretnének minél több fiatal kézilabdázónak is lehetőséget adni.

„Az utánpótlás-nevelést illetően azt kell tudni, hogy csaknem 300 sportolóval foglalkozunk, a sulikézi elnevezésű programban pedig mintegy 600 budaörsi és környékbeli iskolást igyekszünk megtanítani a kézilabda alapjaira” – mondta Meló.

Hornyák Ágnes csapatkapitány, aki egyben az utánpótlásért felelős szakmai igazgató-helyettesként is dolgozik az egyesületnél, jelezte, hogy nyolc általános iskolába mennek el a szezon során, és a harmadik osztályosoknak tartanak majd testnevelés óra helyett kézilabda edzést.

„Azért választottuk ezt a korosztályt, mert ez az az életkor, amikor a gyerekek már eldönthetik, hogy szeretnének-e komolyabban foglalkozni a sportággal” – mondta Hornyák. Hozzátette, májusban egynapos kupát rendeznek, amely jó alkalom a toborzásra.

Az elmúlt idényben tizedik Budaörs a hétvégén rajtoló NB I első fordulójában Békéscsabára utazik szombaton.

BUDAÖRS 2018–2019
Érkezett:
Dávid-Azari Fruzsina (jobbszélső, DKKA), Hajduch Csenge (jobbátlövő, DVSC-TVP), Horváth Laura (balátlövő, NEKA), Kastl Anna (kapus, Vasas SC)
Távozott: Juhos Kata (jobbszélső, visszavonult), Berta Bianka (irányító, Mohács), Brettner Zsófia (irányító/átlövő, Eszterházy KESC), Kemény Dóra (balátlövő, KNKSE), Farkas Evelin (balszélső/irányító, ?)
Edző: Mihály Attila

 

2019.07.13 21:43:32

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Valóban csupán karnyújtás a végtelen? Vagy a gyémánt még csiszolatlan, és pusztán a szerencsés napállásnak köszönhetően esett rá egyszer, talán egyetlenegyszer éppen úgy a fény, hogy teljes pompájában ragyogott?

2019.07.10 23:51:02

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. A célkereszt az én mellemen lesz.

2019.07.05 18:43:29

Kézilabda SIMON JÓZSEF

Nagy László vérbeli, társait magával ragadó csapatkapitány volt Veszprémben és a válogatottban.

2019.06.28 17:24:53

Kézilabda SIMON JÓZSEF

Mi volt az oka, hogy Nagy László Barcelonában „ragadt”, és vonakodott hazajönni?

2019.06.28 17:55:32

Kézilabda PAPP BÁLINT

Az egész idényben két döntetlenjük volt, de férfiasabb, gyorsabb játékkal a jövőben még jobbak lehetnek.