Női kézi: a bajnoki cím és a final four a Fradi célja, de…

Vágólapra másolva!
2016.07.28. 17:24
A Ferencváros női kézilabdacsapata Sepsiszentgyörgyön edzőtáborozik, ahol este összecsap a Corona Brasov együttesével. Elek Gábor vezetőedző a Háromszék napilapnak beszélt a felkészülésről és a következő szezonról.

„Nagyon jól érezzük magunkat itt, Erdély közel áll hozzám, illetve az a magyarságtudat, ami itt létezik, számomra nagyon szimpatikus. Az elmúlt években volt egy nagyon jól bejáratott edzőtábor-lehetőségünk Ausztriában, és amikor ez az opció megszűnt, a csapatvezetőkkel azonnal Erdélyben gondolkodtunk, és nem másban. Azt gondolom, még jó eséllyel fogunk Sepsiszentgyörgyön találkozni” – mondta Elek Gábor a Háromszék napilapnak. „Nagyon jól érezzük magunkat itt, Erdély közel áll hozzám, illetve az a magyarságtudat, ami itt létezik, számomra nagyon szimpatikus. Az elmúlt években volt egy nagyon jól bejáratott edzőtábor-lehetőségünk Ausztriában, és amikor ez az opció megszűnt, a csapatvezetőkkel azonnal Erdélyben gondolkodtunk, és nem másban. Azt gondolom, még jó eséllyel fogunk Sepsiszentgyörgyön találkozni” – mondta Elek Gábor a Háromszék napilapnak.

Az FTC vezetőedzője hozzátette, jelenleg még a fizikai edzéseké a főszerep, a labda csak néha kerül elő, és az esti meccset is azért vállalták el, hogy a lányok érezzék, „ők kézilabdázók és nem nehézatléták”.

A következő szezonnal kapcsolatban kifejtette: „Külön kell választanunk a célt a realitástól. Célunk, hogy megszerezzük a magyar bajnoki címet, illetve a Bajnokok Ligájában a final fourba jussunk, de tudatában vagyunk, hogy ez hatalmas bravúr lenne. A legnagyobb hazai riválisunk a Győr, amely a világ legerősebb keretével rendelkezik, mondhatjuk, egy mini világválogatott. Mi zömében magyar játékosokra építünk, és próbáljuk is tartani magunk ehhez. Azt gondolom, a realitás számunkra a második hely, annak ellenére, hogy célunk a bajnoki arany. A Bajnokok Ligájában a realitás a nyolc közé jutás, és az sem könnyű feladat, de a célunk, ahogy már említettem: a legjobb négy között lenni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik