R. B. 2020.08.03 12:40 Frissítve: 2020.08.03 13:01

Női kézi: 26 évesen visszavonul a magyar válogatott beálló

Felhagy a profi sporttal Mészáros Rea, a Váci NKSE kézilabdázója – jelentette be a Pest megyei együttes a hivatalos honlapján.

Mészáros Rea ízületei nem bírják tovább a versenysportot (Fotó: Tumbász Hédi)

A 26 éves válogatott beálló 2015-ben bajnoki címet, két évvel később Magyar Kupát nyert a Ferencvárossal. Mészáros decemberben tért vissza nevelőegyesületéhez, a Váchoz. A 2019–2020-as idényben 18 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, összesen három gólt dobott.

Mészáros mostantól technikai vezetőként dolgozik a váci utánpótlásban.

„Sajnálatos módon a szervezetem döntéshozatal elé állított, ami az aktív sportolói pályafutásom befejezését jelentette számomra – idézi a vacinkse.hu Mészáros Reát. Az utóbbi időben az edzések és a pályán eltöltött idő az ízületeimet olyan mértékben megterhelte, hogy nem tudtam megfelelően koncentrálni, és az edzés, a játék sem okozott már örömöt. A szívem még most is vinne előre, de a racionális gondolkodás megálljt parancsolt. Megnyugtat az a gondolat, hogy sikeres sportolói pályafutást tudhatok magam mögött. Melyet köszönhetek a kluboknak, ahol eredményekben és sikerekben gazdag éveket tölthettem el. Köszönettel tartozom a mindenkori magyar ifjúsági, junior- és felnőttválogatott edzőknek, hogy felfigyeltek rám, és a pályafutásomat segítették. Amíg a szervezetem engedte, mindent megtettem a klubok sikereiért, illetve a válogatottban maximálisan küzdöttem a nemzeti csapat minél jobb eredményességéért. Ezekhez a sikerekhez nagyban hozzájárultak a szurkolók, akiknek a buzdítása nélkül nem tudtam volna ennyire jól teljesíteni. A sors úgy hozta, hogy nevelőegyesületemnél a Váci Női Kézilabda Sportegyesületnél tudom abbahagyni a pályafutásomat, amely ebben a helyzetben sem hagyott cserben, és civil életem megkezdéséhez segítséget nyújt, amit ezúton is köszönök. Így nem szakadok el a sportágtól, és bár kívülről, de segíteni tudom a fiatalok aktív sportolói pályafutásának elindítását.”

2020.09.23 18:07:22

Kézilabda NAGY PÉTER (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Megtépázta a koronavírus a magyar csapat keretét, csak három góllal kapott ki a Szeged a bombaerős lengyel csapattól.

2020.09.23 16:08:14

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A Siófok hazai pályán győzelemre számított, de a tízgólos különbséget is alig kerülte el.

2020.09.19 13:48:29

Kézilabda H. D.

A Danyi-csapat a szünetben még csak egy góllal vezetett, végül 15-tel verte meg a Podravkát.

2020.09.18 09:29:57

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az elmúlt hetek győzelmeit látva egyre bizonyosabb, hogy a Veszprém megtalálta a hiányzó láncszemet, akit Rodrigo Corralesnek hívnak.

2020.09.16 20:15:02

Kézilabda V. Sz. (összefoglaló), B. Á. (percről percre)

A bakonyi együttes a francia Nantes otthonában elért győzelemmel kezdte az új BL-idényt.