Női kézi: 20 hónapos eltiltás a doppingoló oroszoknak

Vágólapra másolva!
2018.01.19. 16:27
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) bírósága döntött annak a három fiatal orosz játékosnak az ügyében, akik pozitív doppingmintát produkáltak a nyári szlovéniai U19-es női Európa-bajnokságon. Mindhármuk esetében 20 hónapra szóló, minden kézilabdával kapcsolatos tevékenységtől való eltiltást szabtak ki.

Mint korábban megírtuk, a három lebukott orosz sportoló egyike a középdöntő során produkált pozitív mintát, míg két társa a helyosztók alatt. A 18 éves jobbátlövő,Antonyina Szkorobogatcsenko, a 19 éves kapus,Marija Duvakinaés a 18 éves jobbszélső,Marija Dugyinaesetében egyaránt meldoniumot mutatott ki a vizsgálat. Mint korábban megírtuk, a három lebukott orosz sportoló egyike a középdöntő során produkált pozitív mintát, míg két társa a helyosztók alatt. A 18 éves jobbátlövő,Antonyina Szkorobogatcsenko, a 19 éves kapus,Marija Duvakinaés a 18 éves jobbszélső,Marija Dugyinaesetében egyaránt meldoniumot mutatott ki a vizsgálat.

Az EHF által most közzétett döntés értelmében mindhármuk esetében 20 hónapra szóló, minden kézilabdával kapcsolatos tevékenységtől való eltiltást szabtak ki (ezt 2017. szeptember 12-től számítják), emellett elvették a megszerzett ezüstérmüket. Az ítélet ellen január 26-ig lehet fellebbezést benyújtani.

Ha egy csapatból kettőnél több játékos sérti meg a doppingszabályzatot, az érintett szövetség ellen is eljárást kell indítani – így is tett az EHF az oroszok esetében, ez a döntés azonban még nem született meg, csak a következő hónapokban várható. Várhatóan ekkor dől el, hogy az egész csapatot megfosztják-e a második helyétől.

Az oroszok, akiket a negyedik helyen végző magyar válogatott három góllal legyőzött a középdöntőben,31–26-ra kaptak ki a franciáktól a korosztályos Eb fináléjában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik