Női kézi: 196 centis horvát átlövővel erősített a Dunaújváros

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.19. 07:19
A női kézilabda NB I-ben szereplő Dunaújvárosi Kohász megkezdte felkészülését a 2016–2017-es szezonra.

Mint azt az együttes honlapja írja, a Dunaújváros első edzésén egy új játékos is feltűnt: a 22 éves, 196 centiméter magas horvát Camila Micijevic.

Szemenyei István ügyvezető elmondta, elsősorban azért szerződtették a remek fizikai képességekkel rendelkező játékost, hogy versenyhelyzetet teremtsenek a balátlövő posztján.

„Micijevic egy feltörekvő horvát reménység, nem nevezném világsztárnak, s azt sem mondanám, hogy első számú lövőnek szerződtettük erre a posztra, de ő is lehetőséget kap ebben a versenyfutásban, mert ilyen típusú játékosra van szükség, és benne lát fantáziát a szakmai vezetés” – mondta a szakember.

„Ettől még az alapelveink nem sérültek, továbbra is a magyar tehetségeknek adjuk meg a lehetőséget elsősorban, s nyilván ebből a versenyfutásból se tudjuk még, mi jön ki, de a mai kézilabda ilyen, némi kompromisszumra olykor szükség van, s azt se felejtsük el azért, hogy volt már légiósunk Sanela Knezovic személyében, szóval nem Camila lesz az első. Mint azt elmondtam, a filozófiánk nem változik, vagyis a magyar kézilabdát kívánjuk szolgálni, s nem kívánjuk elárasztani klubunkat és a magyar bajnokságot légiósokkal.”

Camila Micijevic személyében 2012 után játszhat ismét légiós a Dunaújvárosi Kohászban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik