Nem sok esélyt hagyott a DVSC

Vágólapra másolva!
2009.11.01. 20:16
Címkék
A DVSC-Aquaticum női kézilabdacsapata hazai pályán tizenkét góllal verte a cseh ZORA Olomoucot a KEK harmadik fordulójának első összecsapásán, így erősen bizakodva várhatja a jövő hétvégi, idegenbeli visszavágót.



Nehéz csatára számított, de könnyed sikert aratott a DVSC hazai pályán cseh riválisa ellen, köszönhetően elsősorban lehengerlő, ellenállást nem ismerő támadójátékának, amely ellen a vendégek a találkozó során erősen tehetetlennek bizonyultak.

A hazaiak a szünetre úgy is hatgólos előnyhöz jutottak (20–14), hogy közben védekezésük nem állt feladata magaslatán, hiszen tizennégy alkalommal a vendégek is beköszöntek. A második játékrészben tulajdonképpen egészen pontosan ott folytatták a csapatok, ahol fordulás előtt abbahagyták: a második felvonást ugyancsak hat góllal (19–13) nyerte a hazai együttes, amely a továbbjutás szempontjából (nemcsak) félig kikaparta magának azt a bizonyos gesztenyét.

A hazai csapatban minden játékos átlag feletti nyújtott, mind közül ki kell emelni a tizenkét gólig jutó Bulath Anitát, aki hétszer büntetőből volt eredményes, de a hét gólt szerző Mörtel Renáta is megtette a magáét.

A találkozót követően Bakó Botond, a hazaiak trénere arról nyilatkozott, hogy a visszavágón nem lesz könnyű dolga csapatának, bár tizenkét gólos előny birtokában pályára lépni nagy könnyebbség, onnan elbukni a lehetetlennel egyenértékű, főként egy olyan kiváló erőkből álló együttesnek, mint a Debrecen. A csehek edzője szerint a második félidő közepéig jól tartotta magát együttese, Libor Marínek csak szép búcsúban, a hazai visszavágón aratott győzelemben reménykedik. Másban nem...

Visszavágó egy hét múlva, november 8-án vasárnap Olomoucban

 NŐI KEK, 3. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
DVSC-AQUATICUM–DHK ZORA OLOMOUC (cseh) 39–27 (20–14)
Debrecen, 1000 néző. V: Naumovszki, Csavdarov (macedónok)
DEBRECEN: TRIFFA – CSÁKI 4, BULATH 12 (7), SZABÓ V. 3, Hornyák D. 2, LOVRIC 2, Juhász G. 1. Csere: Kiss É. (kapus), MÖRTEL 7, BORBÁS 3, BOGDANOVICS 5 (1), Slakta. Edző: Bakó Botond
OLOMOUC: Raniková – Dostalová 1, POLASKOVÁ 8, HEJTMANKOVÁ 4, ULICNÁ 5, Kovaciková, Tomecková 4 (1). Csere: Kozaková (kapus), Pasková 1, Hrubiková 4 (4), Rudicková, Stuchlová. Edző: Libor Marínek
Az eredmény alakulása. 8. p.: 3–3. 17. p.: 9–5. 27. p.: 16–11. 40. p.: 26–20. 51. p.: 33–23
Kiállítások: 6, ill. 14 perc
Hétméteresek: 10/8, ill. 7/5
MESTERMÉRLEG
Bakó Botond: – Fegyelmezetten, jól játszó csapatot sikerült legyőznünk. A nagy különbség ellenére nem lesz könnyű dolgunk a visszavágón.
Libor Marínek: – Tudtuk, hogy a Debrecen nagyon jó csapat, ennek ellenére a második félidő derekáig jól tartottuk magunkat, a végét azonban nem bírtuk. A visszavágón szeretnénk nyerni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik