Nem Löke lesz az egyetlen nyári érkező

Vágólapra másolva!
2011.01.02. 10:23
null
Heidi Löke (balra) és Eduarda Amorim nyártól csapattársak lesznek (Fotó: Török Attila)
Címkék
Az óév utolsó napjára igazán kellemes meglepetést tartogatott a Győr női kézilabdacsapatának vezetősége szurkolóik számára, ugyanis bejelentették Heidi Löke érkezését. Vanyus Attila klubelnök elárulta, hogy már korábban is szerettek volna Skandináviából erősíteni, de akkor még nem jártak sikerrel.

 

„Ahhoz, hogy Heidi Lökét leigazoljuk, először is el kellett jutnunk idáig: fel kellett építenünk egy olyan klubot, amelyikbe szívesen jönnek a világ legjobbjai is, mert köztudottan rendezettek a viszonyok, jók a körülmények, lelkes a szurkolótábor és erős a játékoskeret is, vagyis sokra hivatott a csapat – mondta Vanyus Attila, az ETO klubelnöke. – Amikor a szerződéshosszabbításról tárgyaltunk vele, Görbicz Anitának is az volt a legelső kérdése, milyen erős lesz az együttes a a jövőben – mindenki számára ez a legfontosabb. És persze az is kellett, hogy Katrine Lunde Haraldsen is hírét vigye, jól érzi itt magát, élvezi az edzéseket is, és ezzel megnyissa az ajtót további skandináv igazolások előtt. Hét-nyolc éve már szerettünk volna északi sztárt igazolni, de az illető akkor még rövid úton elküldött minket – azóta változott a hírünk a világban."

A klubvezető elmondta azt is, hogy hónapok óta folyik a nyári átigazolások gondos tervezése, amelynek végül Löke megszerzése lett az eredménye.

„Fogtunk egy papírlapot, és minden poszt mellé odaírtuk meglévő játékosaink nevét, hogy meddig szól a szerződésük, hogy az utánpótláscsapatunkban kik szerepelnek az adott posztokon, illetve hogy kik a magyar és a nemzetközi mezőny legjobbjai, és ez alapján megterveztük a következő idény optimális alakulatát, majd felvettük a kapcsolatot a kiszemelt kézilabdázókkal. Minden posztra több jelöltünk is akadt, de beállóban Löke volt az első számú kiszemeltünk – hozzáteszem, ha vele nem sikerül megegyeznünk, szívesen jött volna hozzánk más nemzetközi klasszis is."

VANYUS ATTILA ELMONDTA, HOGY TOVÁBBI ERŐSÍTÉSEKEN DOLGOZNAK. HOGY KIK KERÜLHETNEK MÉG NYÁRON GYŐRBE, AZT A NEMZETI SPORT VASÁRNAPI SZÁMÁBAN OLVASHATJA EL, A HEIDI LÖKÉVEL KÉSZÍTETT MINIINTERJÚVAL EGYÜTT.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik