Napóleon is az FTC kéziseitől kéri el a receptet

BÁLINT MÁTYÁSBÁLINT MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2013.02.10. 13:28
null
A tavalyi csata szereplői közül Zácsik Szandra (labdával) ezúttal biztosan nem lép pályára, de Ljudmila Posztnova játéka is kérdéses (Fotó: Mirkó István)
Vasárnap hazai pályán is megkezdi a Bajnokok Ligája középdöntőjét az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata. A zöld-fehérek a valceai bravúrgyőzelem után fogadják a még náluk is tartalékosabb Zvezda Zvenyigorodot.

Oroszfronton alighanem még Napóleon is Elek Gáborhoz fordulna tanácsért, elvégre az FTC-Rail Cargo Hungaria vezetőedzőjénél kevesen vezettek több sikeres keleti hadjáratot. Mint ismeret, a Fradi az elmúlt 371 napban négyszer vert meg orosz csapatot, a tavalyi KEK-sorozatban a Rosztov, a Zvenyigorod és a Volgográd is kikapott az FTC-től, aztán az aktuális Bajnokok Ligája-csoportkörben ismét a Volgográdot verte meg oda-vissza a magyar csapat.

A csaták eredményeinek tekintetében tehát kevés hasonlóságot mutat a francia császár kudarcba fulladt hadjárata és a Ferencváros oroszokkal szembeni mérlege, az viszont annál fájóbb párhuzam, hogy a zöld-fehérek is olyan ütemben fogyatkoznak, mint a császári hadsereg. Zácsik Szandra ugyebár késő tavaszig aligha lesz hadra fogható, és a Valcea ellen, a Bajnokok Ligája középdöntőjének első meccsén Szekerczés Luca bokája is megsérült egy rosszul sikerült talajfogás után, és nem is játszhat vasárnap.

Nem mintha a soros ellenfél, a Zvezda Zvenyigorod jobban állna, az oroszok eleve tizenhárom játékossal érkeztek Magyarországra, és közülük a megsérült Ljudmila Posztnova és a montenegrói Julija Nikolics játéka is kérdéses – márpedig ők ketten a csapat legeredményesebb BL-góllövői.

„Nem vagyunk könnyű helyzetben, az biztos – ismerte be Szabó Valéria, a Zvezda magyar válogatott játékosa is. – Legjobb balkezesünk, Anna Vjahirjeva itt sincs, szóval tartalékosan kell mindent megtennünk a győzelemért. Rosztovban játszottunk hét közben bajnokit, utazásból jövünk, keveset tudtunk készülni – és ehhez jönnek még a sérültek.”

A beálló elmondta, hogy edzője, Zdravko Zovko azért feltérképezte a Fradit, és ellátta lányait a megfelelő utasításokkal.

„Agresszív a Ferencváros védekezése, feltolják a kettes védőket is, támadásban pedig lassan kezdik a figurákat, aztán ritmust váltanak, erre figyelnünk kell. A lerohanásaik mindig veszélyesek voltak, a szélsőik nagyon gyorsak, aligha kell őket bemutatni – elemezte Szabó Valéria az ellenfelet. – A Ferencváros összességében nagyon erős csapat, ráadásul remek közönséggel, vagyis biztosan fantasztikus lesz a hangulat vasárnap is. Hiányoznak is az ilyen hangulatú csaták, ezek miatt is szeretek hazajönni. Bízom benne, hogy jó meccset fogunk játszani.”

Ebben bíznak a Ferencvárosnál is, amely a tavaly márciusi meccset – még a Népligetben – 32–24-re nyerte meg, de a nagy dolgok már az első félidőben eldőltek, akkor parádés kézilabdával mentek el 21–11-re, és a továbbiakban már csak őrizniük kellett az előnyt. A múlt heti, Valcea ellen mutatott védekezéssel, kicsit pontosabb támadójátékkal most is el tudunk képzelni valami hasonlót.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, KÖZÉPDÖNTŐ
A 2. FORDULÓ PROGRAMJA
II. CSOPORT

VASÁRNAP
17.00: FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–Zvezda Zvenyigorod (orosz) (Tv: DigiSport1)
19.30: Krim Ljubljana (szlovén)–Oltchim Valcea (román)

I. CSOPORT
VASÁRNAP

19.00: Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–Larvik (norvég)
HÉTFŐ
19.00: Randers (dán)–GYŐRI AUDI ETO KC (Tv: DigiSport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik