HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.05.24 14:42 Frissítve: 2018.05.24 14:49

MKSZ: „A magyar kézilabdázás is sokat nyert ezeken a mérkőzéseken”

A férfi után a női kézilabda-bajnokság is emlékezetes végjátékkal zárult, mindkét nemnél nüanszokon múlt, hogy a Szeged és a Győr szerezte meg az aranyérmet. Novák András, a hazai szakági szövetség (MKSZ) főtitkára szerint a bajnokok mellett a magyar kézilabdázás is nagyon sokat nyert ezeken a mérkőzéseken.

 

 

„Aki képes felülemelkedni szurkolói elkötelezettségén, illetve elsősorban a magyar kézilabda híve, annak egyet kell értenie azzal, hogy más-más lebonyolításban ugyan, de a férfi és a női szakágban is elképesztően izgalmas, látványos küzdelemben és hajrában dőlt el a bajnoki cím sorsa – mondta Novák András MKSZ-főtitkár a Nemzeti Sportnak. Szerintem nagyon felemelő így nyerni, de ha elmúlik az első keserűség, bánat, talán veszíteni is. Két ilyen, mindenki számára örökre emlékezetes párharcban, amelyekre bárki joggal mondhatja: végződhettek volna fordítva is. De most így végződtek, és meggyőződésem, hogy a bajnokok mellett a magyar kézilabdázás is nagyon sokat nyert ezeken a mérkőzéseken. Nekünk ez a legfontosabb. Szóval, elismerésem a Szegednek és a Győrnek, de elismerésem a Veszprémnek és a Ferencvárosnak is.”

 

2019.01.16 17:31:35

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Koppenhága), CSERHÁTI ZOLTÁN (közvetítés)

Tízperces gólcsend, sok elhibázott ziccer, majd feltámadás, mégsem lehettünk boldogok a végén – de legalább a továbbjutás megvan.

2019.01.14 15:05:57

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Koppenhága), RUSZNÁK GYÖRGY (közvetítés)

Nyolcvankilenc százalékos lövési hatékonyság, hatgólos győzelem a harmadik fordulóban.

2019.01.13 17:14:55

Kézilabda Nedelykov Tamás (Koppenhága), Rusznák György (közvetítés)

Az afrikaiaknak esélyt sem adtunk, már az első félidőben elhúztunk, majd tízgólos győzelem lett a vége.