Mínusz hatról fordított az ETO

Vágólapra másolva!
2010.02.06. 18:55
null
A kép csalóka: a győriek nem adták meg magukat (Fotó: Mirkó István)
Címkék
A Győri Audi ETO KC hazai pályán 25–23-ra legyőzte a Krim Ljubljanát a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 1. fordulójában. A szlovén csapat a második félidő elején már 17–11-re is vezetett, ám a győriek egy remek negyedórát produkálva fordítottak, és kis előnyüket az utolsó tíz percben megtartották.

A Győr kezdte jobban a mérkőzést, Eduarda Amorim és Hornyák Ágnes góljával 2–0-ra vezetett, ám ezt követően sokáig csak a brazil légiós tudott a vendégek kapujába találni, a mieink védekezésének keménysége és hatásfoka pedig nem is emlékeztetett az ETO-tól megszokottra.

A Ljubljana így előbb átvette a vezetést, majd a remek formában játszó Marina Verheljuk negyedik góljával már 10–7 volt a vendégek előnye. Konkoly Csaba időt kért, és próbálta variálni csapata felállását – Görbicz Anita hol irányítóban, hol a bal szélen játszott, majd a padra is leült – ám sehogy sem akart összeállni az ETO játéka.

Hogy a szünetben „csak" hárommal vezetett a Krim, az Kovacsics Anikónak volt köszönhető, aki az első félidő végén a szélről, a jobbátlövő helyéről és hétméteresből is eredményes tudott lenni, ő tartotta ekkor a lelket a győriekben.

Fontos lett volna, hogy a magyar csapat jól kezdje a második játékrészt, ám az ehelyett három szlovén góllal kezdődött. A Krim egyébként azzal együtt uralta a mérkőzést, hogy a BL-ben a legeredményesebb játékosának számító Zácsik Szandra a 40. percben szerezte első találatát.

Átgondolt, szépen felépített támadásokból ebben az időszakban nem sokat láthattunk, inkább a nagy rohanás volt a jellemző, s ebből a győriek jöttek ki jobban, hiszen mínusz hatról feljöttek két gólra.

A Ljubljana előtt ott volt a lehetőség, hogy újból elhúzzon, hiszen emberelőnybe került, ám ezt a két percet Pálinger Katalin védésével, valamint Vérten Orsolya és Aurelia Bradeanu góljával 2–0-ra az ETO nyerte, Görbicz lövése után pedig már újra a Rába-parti együttesnél volt az előny.

Az utolsó tíz percben végig a hazaiak vezettek 1-2 góllal, és hogy ezt a kis előnyt sikerült megtartaniuk, abban hatalmas része volt Pálingernek, aki a hajrában ziccert és hetest is hárított. Nem volt tehát könnyű, de a lényeg, hogy 25–23-ra nyert a Győr.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, KÖZÉPDÖNTŐ 
1. CSOPORT, 1. FORDULÓ
GYŐRI AUDI ETO KC–RK KRIM MERCATOR (szlovén) 25–23 (11–14)
Győr, 2800 néző. V: Nilsen, Lortenzen (dánok)
GYŐR: PÁLINGER – Mraviková 3, Hornyák 4, Görbicz 3, SPIRIDON 4, Amorin 3, Vérten 2. Csere: Kovacsics 3 (1), Mayer, BRADEANU 3
KRIM: STEFANISIN – Vidic, VERGELIUK 4, Lekic 3, BODNIEVA 4, Zácsik 2, Zrinec 2 (1). Csere: Cvijic 1, Gros 3, Koren 3, De Sousa, Jankovic, Mavsar 1 (1)
Az eredmény alakulása: 2. p.: 2–0. 9. p.: 3–4. 14. p.: 7–7. 18. p.: 7–10. 26. p.: 9–12. 48. p.: 22–20. 54. p.: 24–22. 59. p.: 25–23
Kiállítások: 6, ill. 2 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 4/2
A Leipzig–Larvik találkozót vasárnap rendezik.
 
 2. CSOPORT, 1. FORDULÓ
 Dinamo Volgográd–Viborg  29–30
 Hypo NÖ–Oltchim Valcea  26–31
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik