Minőségi felmérő: a Győr a címvédő Larvik skalpját gyűjtheti be

Vágólapra másolva!
2012.02.19. 10:42
null
Egyszer már legyőzte a Győri ETO a középdöntőben a Larvikot (Fotó: Pozsonyi Zita, archív)
Címkék
Óriási lépést tehet a legjobb négy közé jutás felé a Győri Audi ETO KC vasárnap: miután a Bajnokok Ligája középdöntőjének harmadik fordulójában a dán Midtjylland legyőzte a spanyol Itxakót, a magyar bajnok vasárnap győzelemmel már fél távnál elléphet az I. csoport többi tagjától.

 

Apró szépséghiba, hogy ehhez a norvég Larvikot kellene felülmúlnia Karl Erik Böhn együttesének, azt a csapatot, amelyet bő esztendeje még a norvég szakember gardírozott és amelyben egy éve még a most a győrieket erősítő Heidi Löke volt a beállós.

„Ettől még nem lesz különleges ez a mérkőzés, edzőmeccset vívtunk már a Larvikkal még a nyáron, és egyébként sem az a fontos, hogy kivel játszunk, hanem hogy mi győzzünk – jelentette ki Löke. – Erre pedig megvan minden esélyünk, mert úgy gondolom, nagyon jó a csapatunk.”

„Persze nehéz meccs lesz, és amint elkezdődik, megszűnik a barátság, ugyanúgy nem kíméljük egymást a norvég lányokkal, ahogy mással sem tennénk. Jól ismerem őket, Karl Erik meg még jobban, ami mindenképp nagy előny, de azt nélküle tudjuk, mire kell a legjobban figyelnünk ellenük: a
lerohanásaik életveszélyesek, vagyis ha nem zárunk
vissza fegyelmezetten, arra ráfizethetünk.”

A CSOPORTBAN EDDIG...
Midtjylland–Larvik 22–26
Itxako Navarra–GYŐRI ETO 26–28
GYŐRI ETO–Midtjylland 35–27
Larvik–Itxako Navarra 23–23
Midtjylland–Itxako Navarra 23–22
GYŐRI ETO–Larvik 17.15 (Tv: DigiSport, 17.00, élő)

A Győr vezetőedzője azért egy fokkal jobban izgul – naná, elvégre tavaly télen nem önszántából hagyta ott a Larvikot, hogy aztán más arassa le munkája gyümölcsét.

„A sorsoláskor nagyon izgultam, most már csak szeretném megmutatni, milyen jók vagyunk. Vasárnap eldől, hol a helyünk – szögezte le a szakember. – A Larviknál bőven vannak hiányzók a tavalyi sikercsapatból Gro Hammersengtől Heidin át Nora Mörkig és Tine Stangéig, ám sokat megőrzött a régi taktikából, emellett hatékonyan védekezik, ebből jól indul. Viszont a norvégoknak nincsen Görbicz Anitájuk, Lökéjük vagy Andrea Lekicsük, Eduarda Amorimjuk. A Győr jobb csapat, és bízom benne, hogy ezt meg is mutatjuk vasárnap.”

kerdes=Legyőzi-e a Győr a Larvikot?|opcio1=Igen|opcio2=Nem|
cikkertekelo_szavazas

Szavazz!

Legyőzi-e a Győr a Larvikot?
mceBlockPasteEnd

 

AZ I. CSOPORT ÁLLÁSA
1. GYŐRI AUDI ETO KC 2 2 63–53 +10 4
2. Larvik (norvég) 2 1 1 49–45 +4 3
3. Midtjylland (dán) 3 1 2 72–83 –11 2
4. Itxako (spanyol) 3 1 2 71–74 –3 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik