Mikler: Felszántjuk a pályát az újabb sikerért!

Vágólapra másolva!
2013.03.19. 10:45
null
Mikler Roland szerint a vasárnapi győzelemből lehet építkezni a visszavágóra is (Fotó: Szabó Miklós)
Mindkét magyar Bajnokok Ligája-szereplő férfigárda remek eredménnyel kezdte a sorozat nyolcaddöntőjét, ám amíg a Veszprém leóni győzelmét nem volt művészet megjósolni, a Szeged Kielce elleni sikerében kevesebben reménykedtek. Mikler Roland és társai azonban bravúrral lepték meg közönségüket.

 

„Elakadt bennem néhányszor a labda, de nem szívesen beszélek önmagamról, mert aki látta a meccset, megerősítheti, a srácok szervezett, fegyelmezett és hatékony védekezése volt a kulcsa annak, hogy végig vezetve győztünk, és akár nagyobb különbségű is lehetett volna a sikerünk” – mondta a válogatott kapus.

ORTEGA TÁMADÁSBAN
TÖBBET VÁR
Carlos Ortega, az MKB Veszprém vezetőedzője az Ademar León elleni háromgólos siker másnapján így értékelt: – A győzelemért megdicsértem a csapatomat, ugyanakkor a leóni mérkőzés részletesebb elemzésére még nem szakítottunk időt. A védekezésünk persze ennek ellenére is jó minősítést érdemelt, valamint a támadójátékunkban is akadtak elfogadható elemek. Az eredmény, a győzelem a legfontosabb, és ehhez a jövőben még koncentráltabban kell támadnunk.

„A góljaink megoszlása is tükrözi, hogy szélsőink, Vadkerti Attila és Rajko Prodanovics kitettek magukért, lerohanásból és a felállt védőfallal szemben is betaláltak. Ugyanakkor a kapuból láttam, hogy a visszarendeződésünk is gyors és fegyelmezett volt, ezzel pedig megállítottuk a lengyelek gyors indításait, erősen tompítottuk az atomjátékukat.”

A szegediek bosnyák kapusedzője, Haris Porobic ezúttal is pontos statisztikát vezetett Mikler teljesítményéről, és elégedetten bólogatott a mérkőzés végén. A játékosnak jó napja volt: a kapujára tartó 41 lövésből 16-ot hárított.

„A siker ízét ki kell élvezni, hiszen bravúros eredményt értünk el a BL-ben eddig százszázalékos Kielce ellen, ebből lehet építkezni testileg-lelkileg – folytatta Mikler Roland, aki nem győzte fogadni a gratulációkat, hiszen az újságírókon kívül sokan mások is úgy látták, hogy ő volt a meccs hőse. – Növeli a győzelmünk értékét, hogy sokkal hosszabb kispadú vetélytársunk idegenben is mindenütt esélyesként lép pályára, hiszen posztonként két-három világklasszissal áll ki.”

A legerősebb riválisainál szerényebb keretből „gazdálkodó", vagyis kevesebb kiemelkedő tudású cserejátékost foglalkoztató Szeged ebben az idényben – csodák csodája – a második csúcsteljesítményén van túl (az ősszel a bajnokságban megverte az MKB Veszprémet). A Kielce felülmúlását, bármi történjék is a visszavágón, jegyzik Európában, a remek eredmény öregbíti a Pick meg a játékosok és persze Skaliczki László amúgy is jó hírnevét.

„A visszavágó? – kérdezett vissza Mikler Roland. – Egyelőre szívesebben beszélnék tovább a megnyert meccsről… De értem, előre kell tekinteni. A józan eszem azt mondatja velem, kisebb csoda kellene Kielcében, hogy továbbjussunk. Ugyanakkor olyan fantasztikusan vonzó a cél, a negyeddöntő, hogy tudom, felszántjuk a pályát az újabb sikerért. Az persze csak jól hangzó duma, hogy nekünk elég a döntetlen is. Erre nem lehet alapozni. Viszont lesz esélyünk, ha úgy vagy még erőszakosabban védekezünk, mint vasárnap. Igen, kell a kapusteljesítmény is, legalább annyira, mint a pontosabb és gólerősebb támadójáték. Borzalmasan nehéz lesz Sulc és Blazevic nélkül, de legyőzhető a Kielce. Neki kell szaladnunk.”

MIT GONDOL NAGY LÁSZLÓ A VESZPRÉM LEÓNI SIKERÉRŐL? MI VÁRHATÓ A HAZAI VISSZAVÁGÓN? VÁLASZOK A KEDDI NEMZETI SPORTBAN!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik