nemzetisport.hu 2018.12.06 23:03 Frissítve: 2018.12.06 23:08

Még Rasmussen is meglepődött; apa-fia párharc a Magyar Kupában

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

 

Sorsoltak a labdarúgó Magyar Kupában, a nyolcaddöntőben a Budapest Honvéd a másodosztályú Tiszakécskével találkozik. A párosítás érdekessége, hogy a kispestiek játékosa, Banó-Szabó Bence szembekerül édesapjával, hiszen Szabó István az NB II-es gárda edzője. Hogy miként élte meg a sorsolást, és mit tesz azért, hogy újra jelentősebb szerepet kapjon csapatában, arról is beszélt lapunknak a 19 esztendős futballista, aki góllal járult hozzá a Tiszaújváros elleni 4–0-s sikerhez, megteremtve ezzel a Tiszakécske–Honvéd párosítás esélyét.

Kim Rasmussen nem tagadja, még őt is meglepte némiképp, milyen koncentráltan és összeszedetten kézilabdázott a magyar női válogatott a spanyolok elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen. A győzelem azt jelenti, hogy a mieink két ponttal kezdhetik péntek este a középdöntőt, ahol az első ellenfél Norvégia lesz. A magyarok szövetségi kapitánya szerint a címvédő „sebzett vad”, s az eddigi botladozások után nyilván igazolni szeretné, hogy továbbra is a kontinens elitjéhez tartozik.

Bohus Richárd kiharcolta a szereplés jogát a rövid pályás világbajnokságon, ám mégsem lesz ott a kínai viadalon. A tavalyi vizes világbajnokságon a 4x100-as gyorsváltó tagjaként bronzérmet szerző úszó lapunknak elmesélte, hogy a sérülések miatt igen nehéz év van mögötte. Folyamatosan jár gyógytornára, kezelik a karját, s jelenleg már ott tart, hogy egy héten öt vagy hat napot is képes edzeni. Hogy miért nem indul mégsem a rövid pályás vb-n, s mi a célja az új évre, az is kiderül írásunkból.

Ülésezett a Magyar Birkózószövetség elnöksége. A testület értékelte a szép magyar sikereket hozó budapesti világbajnokságot. A kötöttfogásúak és a hölgyek eredményességére nem lehetett panasz, a szabadfogásúak azonban az egyetlen ötödik helyezésükkel egyértelműen elmaradtak a várakozástól. A csalódást keltő szereplés nem is maradt következmények nélkül, az elnökség elfogadta a szövetségi kapitány, Gulyás István lemondását. Nem ez volt azonban az egyetlen változás, a kötöttfogásúknál is módosult a szakmai stáb. Hogy ennek mi az oka, megtudják beszámolónkból.

2019.06.16 17:07:31

Kézilabda nemzetisport.hu

Az Eb-részvételt és a csoportelsőséget korábban bebiztosító csapatunk veretlenül zárta a selejtezőt.

2019.06.14 18:56:23

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NAGY LÁSZLÓ-SOROZAT, 1. RÉSZ • Adva volt az édesapja példája, a magassága, mégis a kézilabdát választotta.

2019.06.12 17:15:19

Kézilabda nemzetisport.hu

A több kulcsemberét nélkülöző magyar válogatott egy góllal győzött Szlovákiában.

2019.06.12 01:45:57

Kézilabda BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Azt figyeltem, azt kerestem, mikor, melyik közösségi oldalon jelenik meg egy homályos, életlen, fénytelen, alig kivehető fénykép Drake-kel és Nagy Lászlóval.

2019.06.06 10:17:49

Kézilabda SIMON JÓZSEF

A visszavonuló klasszis szerint büszke lehet az az ország, amelyben ennyi sporthoz értő, sportszerető ember él.