Mátéfi: Az ilyen csúcsterheléshez nem vagyunk hozzászokva

Vágólapra másolva!
2010.12.15. 20:24
null
Mátéfi Eszter szerint addig működött jól a taktikánk, amíg a lányok bírták erővel (Fotó: Action Images)
Címkék
A magyar női kézilabda-válogatott 24–19-es vereséget szenvedett Svédországtól az Európa-bajnokság középdöntőjében, így Mátéfi Eszter csapata elbúcsúzott a kontinensviadaltól. A szövetségi kapitány szerint az újabb kudarc egyik oka, hogy a játékosaink nincsenek hozzászokva az ilyen csúcsterheléshez, míg Pálinger Katalin szerint mindent feltettek egy lapra, de ez ma ennyire volt elég.

„Amíg bírtuk erővel a találkozót, addig jól működött a taktikánk, ennek volt köszönhető a kétgólos félidei vezetésünk is. Az erő fogytával egyre több lett a hiba, kulcsjátékosaink mind többet rontottak. Próbáltam pihentetni is a húzóembereket, de cseréink nem tudtak hozzátenni a játékhoz" – mondta Mátéfi Eszter a Sport Tv-nek svédek elleni mérkőzésről.

„Az Eb-n hullámzó volt a játékunk, mert sajnos az ilyen magas hőfokú csatákkal járó csúcsterheléshez nincsenek hozzászokva játékosaink, és nem bírtuk a fizikai, idegi megterhelést. Ez a svéd csapat ma jobb volt, mi küzdöttünk, de a második félidőre elfogytunk. Szerintem előreléptünk az elmúlt hetekben, és Görbicz Anita, illetve Zácsik Szandra visszatérésével többre lehetünk képesek" – nyilatkozta a kapitány.

„A második félidőre elfogyott az ötlet, az erő, miközben a svédek higgadtabban, rutinosabban játszottak. Mindenki tisztában volt a téttel, mindent feltettünk egy lapra, ez ma ennyire volt elég” – értékelt Pálinger Katalin, akinek teljesítményére nem lehetett panasz.

„A második félidőben sok olyan gólt kaptunk, amely szituációkat előzetesen megbeszéltünk, és az első játékrészben sikerült is kivédekezni, de ez a találkozó elöl ment el. A védekezéssel ezen az Eb-n a franciák elleni mérkőzésen és a mai összecsapáson lehettem elégedett.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik