Martín: A csoport első helyéért vívott harc nagyon kemény lesz

Vágólapra másolva!
2018.02.05. 08:53
null
Ambros Martín szeretné, ha csapata szépen játszana hétfő este (Fotó: Koncz György)
Gyors és kemény játékra készül, ezért a különbség nem, csak a győzelem érdekli Ambros Martínt, a Győr női kézilabdacsapatának edzőjét a Nyköbing elleni hétfői Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

 

– Sérülések sújtják a csapatot a szezonban. Hogy áll most a keret ebből a szezonban?
– Szerencsére Oftedal már játszhatott legutóbb a Siófok ellen, és jól is ment neki. A visszatérése nagyon jó hír nekünk, de sajnos ezzel egy időben Anne Mette Hansen megbetegedett, elkapott valami vírust. Így lényegében ugyanott tartunk, ahol egy hete, egy fontos játékos visszajött, egy másik kiesett. Csak remélni tudom, hogy hétfőn már mindketten pályára léphetnek a Nyköbing ellen.

„ÉREZZÉK, HOGY MI IRÁNYÍTUNK”
Tomori Zsuzsanna, a Győr átlövője: – A térdem már nem vizesedik és egyáltalán nem fáj, pedig mostanában elég sokat játszottam. Bukarestben buta hibákat követtünk el védekezésben, Amorim nagyon hiányzik hátul. A kiesése miatt mély vízbe dobtak, és örülök, hogy nem fulladtam bele. Duda még négy hétig nem tér vissza, addig biztos több dolgom lesz. A támadásban a formám még nem az igazi, de igyekszem száz százalékot beleadni. A dánok agresszívan védekeznek, fegyelmezetten támadnak, ezért tördelnünk kell a játékot és feszesen kell védekeznünk. Érezzék, hogy mi irányítunk, ne ők erőltessék ránk a játékukat, hanem mi rájuk.

– De velük sem teljes a keret. Eduarda Amorim és Anja Althaus mikor térhet vissza?
– Jelenleg Szkopjéban töltik a rehabilitációjukat, februárban térnek vissza Győrbe, de ebben a hónapban még nem hiszem, hogy bármelyikük is bevethető lesz. Reméljük, márciusban már tudnak segíteni nekünk, ez viszont még túl messze van, egyelőre az előttünk álló hónap meccseire kell koncentrálnunk, amelyekre még nélkülük kell készülnünk. És közben reménykedünk, hogy addig nem lesznek hasonló problémáink.

– Mik a hatgólos bukaresti Bajnokok Ligája-vereség tanulságai?
– A csoport első helyéért vívott harc nagyon kemény lesz, szerintem bármi megtörténhet a mi hatosunkban, nem csak a CSM Bucuresti és a Győr körül forog a világ. Még akkor sem, ha mi ketten hoztuk a legtöbb pontot a középdöntőbe, és ennek tükrében a hat gól ledolgozása azért kemény lesz.

– Oftedal hiánya érződött a leginkább Bukarestben?
– Nem szívesen fogok semmit a hiányzó játékosokra, mert nélkülük is megvoltak az esélyeink. Ne feledjük, hogy egy rakás sérülttel kerültünk ennyire közel hozzájuk. A meccs egészét tekintve hatgólnyi különbség biztos nem volt a két csapat között, legfeljebb kettő-három. Fej fej mellett haladtunk végig, csak az utolsó percben tudtak még közé tenni két gólt egy-két kiemelkedő teljesítménnyel. A román csapat a maximumot nyújtotta, nem hiszem, hogy tudnak ennél jobban játszani, nekünk pedig csak apró dolgokon kell javítanunk.

– Mire gondol konkrétan?
– Például az emberhátrányos helyzetekre, amikor heten jönnek hat ellen, vagy hatan öt ellen. No meg arra, hogy a CSM ellen itthon sem engedhetjük meg magunknak, hogy ne használjunk ki ennyi helyzetet.

– Eltelt néhány hónap Anja Althaus sérülése óta. Mennyire nehéz egyetlen tapasztalt beállóval, Yvette Brochhal játszani több fronton?
– A helyzet azért is nehéz, mert Yvette nemcsak támadásban, hanem védekezésben is kulcsjátékos, ahonnan most ráadásul Eduarda Amorim is kiesett egy időre. Anne Mette Hansen és Tomori Zsuzsi egyre jobbak, és bár még egyikük sem százszázalékos, várhatóan mostanában sokat kell játszaniuk, hogy támadásban és védekezésben is segítsék az egyetlen tapasztalt beállónkat.

– Mit vár hétfőn a Nyköbing ellen?
– A dánok fő erőssége a kemény védekezés és a gyorsaság, ráadásul nincs mit veszíteniük Győrben. A különbség ezért annyira nem is érdekel, nyerjünk és kész, hiszen a pontok a legfontosabbak, a gólkülönbség viszonylag ritkán dönt. De azért szeretném, ha szépen játszanánk, és kijavítanánk azokat a hibákat, amelyeket Bukarestben elkövettünk.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
Középdöntő, 2. forduló
I. csoport
19.00:
Győri Audi ETO KC–NFH Nyköbing (dán) (Tv:Sport1 – 18.30-tól)
Korábban játszották
Rosztov-Don (orosz)–RK Krim Mercator (szlovén) 29–22
FC Midtjylland (dán)–CSM Bucuresti (román) 26–31

AZ I. CSOPORT ÁLLÁSA
1. CSM Bucuresti (román) 6 5 1 183–147 +36 10
2. Rosztov-Don (orosz) 6 4 2 152–138 +14 8
3. GYŐRI AUDI ETO KC 5 3 2 123–114 +9 6
4. Nyköbing Falster (dán) 5 2 3 130–143 –13 4
5. Krim Ljubljana (szlovén) 6 2 4 147–169 –22 4
6. Midtjylland (dán) 6 1 5 133–157 –24 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik